2019. május 26., vasárnap - Fülöp

A raw csokoládék térhódítása

rawcsokikA „raw” azt jelenti, hogy a csokoládé nyers és az alapjául használt kakaó napon szárított és nem hőkezelt. Minimálisan feldolgozott, hogy a lehető legközelebb legyen a természetese állapotához, majdnem úgy ahogyan a fán lóg. Ez azt is jelenti, hogy minden termékük vegán és rendkívül tiszta.

Mindezek mellett gondosan ügyelnek arra is hogyan készítik elő az összetevőket. Először is a többi gyártóhoz képest legalább háromszor hosszabb ideig őrlik a hozzávalókat, hogy szuper selymes és kényeztető élményét nyújtsanak a szádban. Másodszor, úgy vélik nagyon fontos milyen hangulatban vannak, amikor elkészítik őket, ezért reggelente a Raw Chocolate csapata megosztja egymással a jó és rossz élményeit, ezáltal megszabadulnak a negatív energiáktól, így mosollyal az arcunkon és határtalan szenvedéllyel a szívükben készítik nektek a mámorító csokoládékat.

Az eredmény pedig? A nyers csokoládészeletek és a nyers csokoládé bogyók tiszták, finomak és mesés élvezetet nyújtanak. Szeretet és törődés lengi körül őket, amelyeket te is érzel majd, ha megkóstoltad és legközelebb már akkor mosolyogni fogsz, ha csak rájuk gondolsz. Hidd el nekem!

Mi kerül a csokoládédba!

Kezdjük az elején. A csokoládét hagyományos módon készítik kakaóbabból és kakaóvajból, amihez valamilyen édesítőt, mint például kókuszcukrot, lucumát vagy xilitet adnak. Majd ezeket a hozzávalókat nagyon-nagyon hosszú ideig őrlik, hogy rendkívül bársonyosak és intenzívek legyenek.

Minden csokoládé alapja az organikus nyers szárított, pörköletlen Criollo kakaóbab és az szintén organikus szűz hidegen sajtolt kakaóvaj, amelyeket egyenesen Peruból közvetlen a termelőktől szereznek be.
A szintén organikus kókuszpálma cukrot fenntartható módon termelik ki a kókuszvirág nektárjából. Ez egy olyan hosszú láncú cukor, amelynek körülbelül a fele a glikémiás indexe nádcukoréhoz képest.
A Vanoffe és Vanoffe Dark szeletek különleges édes, malátás és jellegzetes kekszes ízét a lucuma gyümölcspor és az organikus vanília adj.
A mentás és narancsos szeletekhez a finnországi nyírfákból kinyert xilitet használnak nádcukor helyett, mivel ennek glikémiás indexe tizeden a szabvány nádcukorénak. Mindezen válogatott hozzávalóknak és a temérdek szeretetnek köszönhetően érezheted a mámorító és tökéletes íz élményt.

A kakaóbabot és a kakaóvajat az is különlegesebbé teszi, azon túl, hogy organikusak, az is, hogy Fairtrade kereskedelemből származnak, ami azt jelenti, a kakaóbab termelők gazdák Peruban megkapják az őket megillető pénzt a terményükért és a Fairtrade alapítvány is azon dolgozik, hogy évről évre növelje a megélhetésüket. A legtöbb egyéb összetevő is ökológiai gazdaságból származik.

Tovább a teljes cikkhez: A raw csokoládék térhódítása

(Forrás: vinoport.hu )

  • 1
  • 2
  • 3