2019. január 24., csütörtök - Timót

A világ 10 legdrágább csokija

  • 2018. április 12., csütörtök 12:49
  • Hírek

aranycsokiAzt hinnénk az arany az, ami drága, de van olyan dolog ezen a világon, ami még egy aranyrúdnál is értékesebb. A csoki. A legkedveltebb édesség ezen a glóbuszon. Még az is lehet, hogy azért létezésünk egyik célja, hogy élvezhessük mennyei ízét.

Időszámításunk előtt 1900 körül kezdtek el csokoládét készíteni Mexikóban, Európába a 16. század folyamán érkezett meg, azóta nem tudunk vele betelni. Ez a világ egyik legnépszerűbb élelmiszere, rengeteg féle felhasználási módja ismert. Esszük, isszuk, hidegen, melegen, mindenféle formában. Ét-, tej-, és fehércsoki is létezik és mindenféle összetevővel keverik is. 

Melyik a világ 10 legdrágább csokoládéja? Íme a lista: 

#10 Aficionado’s Collection

#9 DeLafee

#8 Michael Cluizel bonbon

#7 Gold and Diamond csokoládé

#6 Wispa Gold

#5 Knipschildt Chocolatier

knipschildt.jpg

Fritz Knipschildt 1999-ben alapította a vállalkozását, először a helyi kiskereskedőknek adta tovább portékáit, majd létrehozta saját márkáját és cégét. A francia fekete trüffeles csokoládé 450 grammja 2600 dollár. Egy darab 250 dollár a csemegéből. 

A dán származású csokoládémester az USA-ban alkot, Norwalkban van saját üzlete, a Café Chocopologie, ahol a csokikészítés folyamatát is meg lehet nézni. 

#4 Swarovski-csokoládé

swarovski.jpg

Tízezer dollárért 49 darabot kapsz ebből az isteni finomságból egy kristályokkal díszített, indiai selyemmel bélelt, arany és platina díszítéses dobozkában. A Csokoládé Akadémia a világ legjobb csokoládéja címet adományozta a Patchi és Harrods együtműködése által létrehozott műremeknek. 

#3 Golden Speckled Egg

golden_speckled.jpg

A William Curley alkotta Golden Speckled Egg a Guinness-rekordok közé is bekerült. A tojás héja a világ egyik legjobb, venezuelai csokoládéjából készült. A belsejében Muscovado-karamell, rozmaring, olívaolaj és borókabogyó van. A különleges csemegét 11,107 dollárért vásárolta meg Cyrus Vandrevala, egy szerencsés és neves technológiai befektető. 

#2 Frozen Haute csokoládé

frozen_haute.jpg

A New York-i Eupheria és a Serendipity 3 éttermekben vásárolható meg ez a fenséges desszert, ami a világ 28 legjobb csokoládéjából készül. Ehető arannyal díszítik és gyémántos arany karkötővel a kehely alján szolgálják fel. 

Ez a desszert is bekerült a Guinness-rekordok közé, a világ legdrágább desszertje cím büszke viselője. 25 ezer dollárba fáj. 

#1 Le Chocolat Box Collection

A Simon Jewellers által tervezett bonbon ékszerek és ínyenc csokoládé csodálatos keverékéből áll. A bonbonok a Lake Forest cukrászdából származnak, az ékszerek az ékszerészet magángyűjteményéből. 

Lenyűgöző kék és sárga gyémántos gyűrűk, zafír és smaragd elegánsan kombinálva a csodálatos csokikkal. A legfantasztikusabb ajándék, amit adhatsz! Ja, 1,5 millió dollárért…

(Forrás: gazdagisztan.blog.hu)

  • 1
  • 2
  • 3