2018. december 15., szombat - Valér

"Könyörgöm, az íze egy büntetés!" - megkóstoltunk pár szaloncukrot

  • 2017. december 18., hétfő 10:14
  • Hírek

szaloncukor3Ha ön is az utolsó napokra hagyta a karácsonyi készülődést, akkor van, amiben még segíthetünk: végigkóstoltunk néhány, szupermarketben kapható szaloncukrot, hogy önnek már ne kelljen kísérleteznie. Azt gondoltuk, egy ínycsiklandó órát nyújt majd a kóstolás, de a teszt felért egy vegyvédelmi gyakorlattal, és az is kiderült belőle, hogy a magas ár sem jelent garanciát az élvezhetőségre.

Szerkesztőségünk tagjai vakteszteléssel kóstoltak és értékeltek összesen 17 féle szaloncukrot, amit a CBA, Tesco, LIDL, Spar és Auchan üzleteiből szereztünk be. Ettünk többek között rum-kakaós, vajkaramellás, meggyes, banános, málnás, és kókuszos édességet, de nem maradt ki a zselés sem, hiszen idén is az a legnépszerűbb szaloncukor.

Egytől tízes skálán értékeltünk, és nyertest is hirdettünk. Íme az idei eredmények:

CBA kakaós bevonóval mártott vajkaramell ízű szaloncukor / Glória / lédig

Vélemény: „Ennek avas vaj íze van.” „Ez brutális.”

Oké, hát ez tényleg félrement kissé. Az egyik kolléga már ennél megbánta, hogy ebbe belevágtunk, egy másik pedig felcsattant: „az állaga elég jó, korrekt a bevonómassza. De könyörgöm, az íze egy büntetés!!!”

Íz: 1/10, küllem: 3/10

Ár: 899 ft/kg

Bonbonetti tejcsokoládéval mártott túró-citrom ízű szaloncukor / zacskós, 345g

Vélemény: elegáns csomagolás és ízletes bevonó alatt lakik ez a veszélyes kis töltelék, aminek masszív benzin, vagy lejárt Túró rudi íze van, nehezen tudunk dönteni. Egymás után jönnek a rossz utóízek. Pedig az elképzelés nem rossz. Később arra jár egy másik kolléga és bőszen nyámmog, azt mondja, kifejezetten ízlik neki.

©

Íz:1/10, küllem: 4,4/10

Ár: 2896 ft/kg

CBA kakaós bevonóval mártott meggy ízű szaloncukor / Glória / lédig

Vélemény: tömeges fújolás és sűrű köhögés. Nem tudjuk azonosítani, hogy milyen íze van, valamilyen aroma és tömény cukor keverékét öblítjük le sok-sok pohár vízzel. A kakaós bevonó itt a legelviselhetetlenebb, és egyébként is nagyon vékony. Gyurmának még felhasználhatjuk.

Íz: 1,4/10, küllem: 1,6/10

Ár: 899 ft/kg

LIDL vajkaramellás szaloncukor / Favorina / lédig

Vélemény: pofás kis csomagolás, nagyszerű dísz lehet a fán. De az íze… mint mikor a Pál utcai fiúk rágják a gittet. Egy másik kolléga szerint ez vegyigyümi ízű csiriz. A bevonója egyébként szép, az állaga sem rossz, csak hát ez nem elég.

Íz: 2/10, küllem: 4

Ár: 999 ft/kg

©

LIDL rum–kakaó ízű szaloncukor / Favorina / lédig

Vélemény: ízléses csomagolás, szép mintákkal. Matt és vékony bevonó, émelyítő rumaroma. Hát, nem váltja meg a világot. Túl kemény, nehézkes állagú, szájpadlásgyilkos. Tapadós. A nyelvünkkel kapirgáljuk a fogaink között maradt darabokat.

Íz: 2,2/10, küllem: 4,4/10

Ár: 999 ft/kg

Tesco banános-ropogós és málnás-robbanócukorkás krémmel töltött / zacskós, 300 g

Vélemény: ez abszolút a gyerekeknek készült. Nagyon szép, színes csomagolás, pingvinekkel, rénszarvasokkal. Finom tejcsokis bevonat, kis gyerekfogkrém íz, de viselhető. Hiába vártuk, csak nem robbant a cukorka, bár aztán volt egy kolléga, aki felkiáltott, hogy neki igen.

Íz: 2,4/10, küllem: 5,6/10

Ár: 2711 ft/kg

SPAR vegyes zselés (narancs-citrom-málna) ízű szaloncukor / Sweet Christmas / zacskós, 300g

Vélemény: "Nekem a régi benzines öngyújtók szaga jutott eszembe róla (amikor tűzkövet kellett cserélni, és átitatni benzinnel a bennük levő bélelt kis tartályt)" - mondta egyik kollégánk, egy másik pedig hozzátette: "Nem csak a szaga, ha megnyalod is!” Fura állagú szaloncukor, a zselé nagyon tömény, de nem rossz a kakaós étbevonómassza.

©

Íz: 2,8/10, küllem: 2,4/10

Ár:1097 ft/kg

Tesco tejcsokoládéval mártott kókuszos-kakaós szaloncukor /zacskós, 350g

Vélemény: a csomagolás alapján nagyon ígéretesnek tűnik, de beleharapunk és meggondoljuk magunkat. A téglalap alakú kis bonbonban felsejlik némi Bounty-íz, aztán korrigálunk, inkább Korfu. Beüt a cukorsokk.

Íz: 3/10, küllem: 6,4/10

Ár: 2711 ft/kg

©

CBA zselés szaloncukor / Glória / lédig

Vélemény: egyik kollégánk azt mondta, ez gyermekkora zselés cukorkája. Angyalkás csomagolás, semmi extra. Megszavazzuk, hogy rettentően édes, egyik tesztelők szerint „idegesítő a bevonó massza”, de ehető, korrekt szaloncukrot kóstolunk.

Íz: 3,5/10, küllem: 3,8/10

Ár: 899 ft/ kg

Auchan őszibarack ízű zselés szaloncukor / lédig

Vélemény: ez a szaloncukor egyértelműen pszichedelikus. Félelmetesen átlátszó, félve nézzük, esetleg kikel-e belőle valami. A Harry Potterből ismert mindenízű drazsét juttatja eszünkbe. A bevonat szép, a zselé pedig elmegy, ettünk már jobbat is.

Íz: 4/10, küllem: 3,2/10

Ár: 999 ft/kg

Auchan rum-kakaó ízű szaloncukor / lédig

Vélemény: ez egy kifejezetten doppingolt Sport szelet. Rengeteg benne a rum, iszonyúan erős utóíze van. Véletlenül felfedezünk benne néhány szem kókuszreszeléket is. Az egyik kolléga felmutatja, tényleg ott van!

©

Íz: 4/10, küllem: 3,6/10

Ár: 999 ft/kg

Auchan gesztenye ízű szaloncukor / lédig

Vélemény: mintha lisztes lenne. Megállapítjuk, hogy olyan, mint a sarki kisboltban a gesztenyepüré kocka. De csak akkor, ha nagyon cukros a tejszínhab, amivel lefújjuk. Kellemes állaga van, az aromától sem fulladunk meg, könnyen lecsúszik.

íz: 4,2/10, küllem: 3,2/10

Ár: 999 ft/kg

©

Tesco étcsokoládéval mártott almás- és meggyes zselés szaloncukor válogatás / zacskós, 350 g

Vélemény: jobb, mint az előzők. Az egyik kolléga megrántja a vállát, azt mondja, szerinte neki zselé ferdehajlama van, mert eddig az összes ízlett neki, még a szerintünk rosszak is. A csomagolás itt is jól néz ki, tulajdonképpen ez egy elég korrekt szaloncukor.

Íz: 4,2/10, küllem: 5

Ár: 2711 ft/kg

CBA rumos-kakaós szaloncukor / Glóra / lédig

Vélemény: ez egy szaloncukor formájú Sport szelet! Áú, mégsem. Két másodperccel a lenyelés után már nem érezzük sem a rumot, sem a kakaót. De azért finom, harmonikus íze van. A csoki is szép rajta, az állaga pedig kellemes, könnyed.

Íz: 4,8/10, küllem: 5/10

Ár: 899 ft/kg

LIDL narancslikőrös-trüffelkrémes szaloncukor / Favorina / dobozos kiszerelés 240 g

Vélemény: na ez már úgy néz ki, mint egy szaloncukor! Nagyon szép a csomagolása, retró. Narancssárga, fényes papírba csomagolt csemege. Decens hullámok az amúgy igen vastag étcsokoládé bevonón. A krém kicsit tömény, de könnyen lecsúszik.

Íz: 6, küllem: 7,2

Ár: 4579ft/kg

©

Tesco sárgabarack- és körte ízű krémmel töltött tejcsokoládés szaloncukor válogatás /zacskós, 300g

Vélemény: Mindannyian érezzük, hogy ez a szaloncukor azért egy másik liga, mint az előzők. Finom és ínycsiklandó csoki bevonat, belül pedig krém, ami kicsit gyerekjoghurt ízű, de ízletes. A körtésben kicsit túlszaladt az aroma, de a barackos nagyon jó.

Íz: 6,6/10, küllem: 8/10

Ár: 3163 ft/kg

Tesco narancs ízű trüffelkrémes étcsokoládés szaloncukor / zacskós, 300 g

Vélemény: jóleső citrusos ízek, messze ez a legszebb és a legjobb, amit eddig kóstoltunk. Az étcsokoládé bevonó kicsit vastag, de roppanós és finom. A csomagolása is szép, ezért jól mutathat a karácsonyfán is.

Íz: 8/10, küllem: 7,8/10

Ár: 3163ft/kg

(Forrás: hvg.hu)

  • 1
  • 2
  • 3