2018. december 15., szombat - Valér

Így készül az egyik legfinomabb szaloncukor

szaloncukorA szakma fortélyaiba nyerhetnek betekintést az érdeklődők Szamos László és Haraszti Andor, a Szamos mestercukrászainak segítségével. Budapesten, a Vörösmarty tér sarkán, a Váci utca 1. szám alatt nyílt meg hat évvel ezelőtt a Szamos Gourmet Ház. Az egykoron tőzsdepalotaként is ismert patinás épület gyönyörű földszinti termeiben kialakított kávéház...

... belső szalonjából egy látványcukrászatra nyílik rálátás, ahol kávézás közben a cukrászok munkáját is figyelemmel lehet kísérni.

 A helyszín adta magát, hogy filmen is bemutassák a karácsonyi szezon legnépszerűbb édességének, a szaloncukor készítésének titkait. A család egyik tagja Szamos László mestercukrász, valamint Haraszti Andor csokoládémester mesél a szaloncukor készítés titkairól a Szamos Gourmet Ház látványműhelyében.

 „A Szamos mai napig azt az elvet követi, amelyet az alapító Szamos Mátyás képviselt 50 évvel ezelőtt. Hiszünk a minőségi alapanyagokban, a jó magyar szakemberekben és a folyamatos megújulásban. A különleges minőség, a változatos, nemes ízek megérdemlik, hogy ne csak ünnepi nassolni valóként, hanem akár ajándékként is tekintsünk rájuk”

– mondja Kelényi Kolos, a Szamos család stratégiai igazgatója.

A Szamos az idei évben a korábban is népszerű desszert marcipán szaloncukrait új csomagolásban is elérhetővé tette.  Ezeken túl természetesen az idei évben is megtalálhatók a kínálatban a szaloncukornak csomagolt prémium töltött praliné desszertek.

(Forrás: turizmus.com)

  • 1
  • 2
  • 3