2018. október 18., csütörtök - Lukács

Tesztelték a csokimikulásokat

csokimiki5Csalnak a csokimikulással – ezt állapította meg a Tények, amikor a TV2 hírműsorának stábja csokimikulásokat tesztelt. Volt olyan, amelyik egyáltalán nem tartalmazott csokoládét, de olyan is, ahol nem tüntették fel a termék összetevőit – pedig kötelező lenne. A Tények riportjából az derült ki, hogy sokan az utolsó pillanatban is még válogatnak...

... a csokimikulások között, és nem tudják eldönteni, melyiket vegyék meg – mert választék az bizony van. A legtöbben már tudják, hogy a kakaómasszából készült mikulást nem érdemes megvenni  - inkább a csokoládéból készült figurákat keresik.

A riportban egy dietetikus is elmondta, hogy mire kell odafigyelni vásárláskor. Szerinte a legfontosabb az, hogy mennyi a kakaótartalma. Minél nagyobb, annál jobb minőségű a csoki. Olyat érdemes választani, ami nem pálmazsírból készülő zsiradékot tartalmaz, hanem kizárólag kakaóvajat.

A Tények stábja viszont olyan csokifigurát is talált, amelyen egyáltalán nem voltak feltüntetve az összetevők. Pedig ez kötelező.

A fogyasztóvédelmi egyesület szakértője is megszólalt az összeállításban, aki azt mondta, hogy azért évről évre egyre jobb minőségű csokit lehet kapni a boltokban. De hozzátette, hogy egyre kevesebb a tejbevonóval vagy étbevonóval készült csokimikulás – ezek persze olcsóbbak, de rosszabbak is.

(Forrás: www.origo.hu)

  • 1
  • 2
  • 3