2018. május 24., csütörtök - Eszter

Csokival védekezhetünk a szívritmuszavar ellen

chocco eatEgy új tanulmány szerint a rendszeres csokoládéfogyasztás segíthet csökkenteni a leggyakoribb szívritmuszavar kialakulásának kockázatát. Az elemzés alapján nőknél heti egy, míg férfiaknál heti 2-6 adag csokoládé a leghatásosabb. A pitvari fibrilláció világszerte nagyjából 33 millió embert érint, minden negyedik felnőttnél jelentkezik élete során.

Egyelőre nem tiszta, hogy mi okozza a rendellenességet, a megfelelő gyógymódot és a megelőzés módszerét sem sikerült még kidolgozni.

A szakértők egy ideje tudják, hogy a normál csokoládéevés,

elsősorban az étcsokoládé fogyasztása, javítja a szívegészség különböző összetevőit.

Az Elizabeth Mostofsky, a Harvard T.H. Chan Közegészségügyi Iskola szakértője által vezetett kutatócsapat most arra volt kíváncsi, hogy az édesség mennyiben segít a pitvarfibrilláció kialakulásának csökkentésében.

csoki2

A vizsgálatban 26 400 férfi és 29 100 nő adatait elemezték, a résztvevők mind 50-64 évesek voltak. A kutatásban használt információkat egy nagyobb dániai felmérésből emelték át.

Az alanyoknak be kellett számolniuk arról, hogy hetente mennyi csokoládét vesznek magukhoz – egy adag 30 grammnak felelt meg. Bár a vizsgálatban nem kérdeztek rá külön, hogy az alanyok milyen típusú édességet fogyasztanak, a többség tejcsokoládét ehetett, ugyanis Dániában ezek a termékek a legnépszerűbbek.

(Forrás: 24.hu)

  • 1
  • 2
  • 3