2019. június 19., szerda - Gyárfás

Ezernyi édes meglepetés lesz a debreceni csokifesztiválon, 2019. február 8 - 10.

  • 2019. február 05., kedd 13:13
  • Hírek

choco heartA Debreceni Református Nagytemplom több mint két mázsás, grillázsból és csokoládéból épített makettjével, csokoládéból kreált játszótérrel és interaktív csokoládé-manufaktúrával várja az édes szájú debrecenieket a fesztivál. Minden eddiginél nagyobb, édes dobásra készülnek Gombóc Artúr debreceni helytartói: a III. Fórum Csokifesztiválra...

...elkészítik a Debreceni Református Nagytemplom ehető makettjét, amely két méteres magasságával és közel nyolc négyzetméteres alapterületével Magyarország legnagyobb édességből készült épület-mása lesz.

Az építés során egy hat fős cukrászcsapat grillázsból készíti el az épület falait, majd a helyszínen egy speciális, airbrush technikával étcsokoládéval vonják be azt. A több, mint két mázsányi édességből létrehozott óriásmakett a készítők ígérete szerint nem csak mutatós, de finom is lesz

– erről a rendezvény fináléjában, vasárnap délután bárki meggyőződhet: a rendezvény vendégei végigkóstolhatják majd az épület elemeit.

Az idei Csokifesztivál az extravagancia szellemében zajlik: a fenti szuperprodukció mellett egy, a világon teljesen egyedülálló Csokoládé Játszótér is épül hamarosan a bevásárlóközpontba, ahol csokoládéból készített óriás sakk, 2 méter magas, csokoládé bábukkal és golyóval működő lengőteke és csokoládé jenga várja a játékos kedvű kicsiket és nagyokat.

A vadonatúj helyszín része egy csokoládés alkotóműhely, ahol a vendégek a népszerű édesség felhasználásával tudnak festeni – a workshop-on kizárólag csokoládéból készült festéket fognak használni, Ágoston Lóránt festőművész vezényletével. 

A Fórum Csokifesztivál kiállítói standjain az ország vezető, kézműves édesség-manufaktúrái és számtalan izgalmas újdonság csábítja az édesszájúakat: a hagyományos bonbonokon, trüffeleken kívül gigantikus csoki-szökőkutak, paleo-édességek és extrém csokoládé-gyros is szerephez jut. A csokoládé-mennyországgá avanzsáló bevásárlóközpont központi részén elhelyezett színpadon többek között Badár Sándor stand up show-ja, Vastag Csaba élő minikoncertje és Serényi Zsolt, avagy a Tetovált Séf csokis workshop-ja látható majd.

A harmadik kézműves csokoládés show péntektől vasárnapig zajlik a Csapó utcai bevásárlóközpont földszintjén. További információ: www.dehir.hu

(Csokoládé Világ)

  • 1
  • 2
  • 3