2018. január 17., szerda - Antal

Hírek

nocsokiNincsenek könnyű helyzetben az édességgyártók, úgy tűnik, az emberek elkezdtek nemet mondani a cukorra - a Nestlé is megszabadult az amerikai üzletágtól, a bőkezű vevő a Ferrero. A Nestlé eladja az édesség-üzletágát az olasz Ferrerónak - erősítette meg a pletykákat a svájci cég. A vételár igencsak borsos, 2,8 milliárd dollár.

oetkerSzáz éve, 1918. január 10-én halt meg August Oetker német gyógyszerész, az általa kifejlesztett sütőpor egyből a német élelmiszeripar csúcsára repítette. 1862. január 6-án született Obernkirchenben. Gyógyszerésznek tanult, 1891-ben Bielefeldben nyitott patikát.

nestleMegválna amerikai csokoládé-üzletágától a Nestlé, a világ legnagyobb élelmiszeripari vállalata jelenleg vevőket keres az akvizícióra, amely akár a 2,5 milliárd dollárt is elérheti - számolt a Privátbankár.hu a Reuters híre alapján. Jelenleg az olasz Ferrero tűnik a legesélyesebb jelöltnek, a források szerint ugyanis a a cég már jó ideje térnyerést fontolgat az amerikai piacon...

szamosÉletének 97. évében elhunyt Szamos Mátyásné, Hajdú Margit, a Szamos édesipari cég alapítója  - közölte a Szamos-Kelényi család az Indexszel. Munkásságát már a második és a harmadik generáció viszi tovább az általa lefektetett szakmai értékek mentén - írták a közleményben. Férje mellé, szűk családi körben a szentendrei ortodox temetőben helyezik végső nyugalomra.

nutellaA hét végéig döntést hoz a Nestlé, hogy kinek adja el az amerikai csokoládé-üzletágát - tudta meg a Reuters az ügyhöz közel álló forrásoktól. A várakozások szerint egy 2,5 milliárd dolláros ügyletről lehet szó. A legnagyobb esélyes az olasz Ferrero. A Nutella gyártójáról köztudott, hogy az Egyesült Államokban szeretne terjeszkedni.

kakaobab2A csokoládé 2050-re eltűnhet az éghajlatváltozás miatt a tudósok szerint – de a problémára talán megoldást nyújthat a genetikailag módosított, úgynevezett szuper csokoládé létrehozása – írja az origo. A kakaófa – amelynek nagymennyiségű csapadékra van szüksége a növekedéshez – a melegebb éghajlati viszonyok miatt lassabban növekszik. A kakaófajták jövője jelenleg bizonytalan, ha az éghajlat tovább melegszik.

tablaA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a német hatóság bejelentése alapján kivonta a forgalomból a Rossmann egyik áfonyás csokiját. Lengyelországban gyártott áfonyás fehércsokoládéban Salmonella baktériumot találtak. A  Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszere (RASFF) szerint az itthoni Rossmann üzletekbe...

bohocdoktor2Összesen 3500 tábla csokoládé gyűlt össze a Karitáció Alapítvány bohócdoktorainak jótékonysági csokigyűjtő felhívására, az ország szinte minden pontjáról érkezett felajánlás. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is adakozásra buzdította a közhasznú alapítvány a segíteni szándékozókat. A jótékonysági akció a közösségi médiában közzétett felhívással indult, a média támogatásával...

balassiEzernyi édes és ízes ajándékötlet, százféle kézműves bonbon, különleges csokoládék, teák, kávék, forrócsokik, valamint Venchi és Loison termékek sosem látott széles választéka. Látogasson el a Balassi Bálint utcába, és lepje meg magát és szeretteit ünnepi finomságokkal!

  • 1
  • 2
  • 3