2019. január 24., csütörtök - Timót

Hírek

szelfiA Museum of Sweets and Selfies egy merész vállalkozás, amellyel egyetlen célja van a 2 ötletgazdának. Kreatív élményt és vidámságot csempészni az emberek mindennapjaiba. A megvalósításban sokat segített az egyik ötletgazda (Lilla) kreatív látásmódja, lendülete, marketinges múltja.

mogyicsoki2014-ben állította le Piros Mogyorós legendás magyar csokoládémárka termékgyártását a Mondelez Hungária. Egy magyar, komoly édesipari és kereskedelmi tapasztalattal bíró cég éleszti most újjá annak előállítását és forgalmazását, a korábbi gyártóval kötött megállapodása alapján.

nutellaeatTesztek és legendák szólnak arról, hogy a magyar cukrosabb, hígabb, rosszabb. De így van? Coca-Colából, Nutellából, Milka csokiból és tonhalkonzervből is megkóstoltuk az osztrákot és magyart. Megdöbbentünk!

csokikak7A Magyar Édességgyártók Szövetsége megbízásából készült kutatás szerint a hazai fogyasztók 86%-a tervez szaloncukrot vásárolni – mondta Sánta Sándor, a szövetség elnöke. Az édességekből befolyt nyereség az elmúlt 5 évben megduplázódott, ez annak köszönhető, hogy a mennyiséggel szemben egyre inkább a minőség számít a fogyasztóknak.

csoki nestléA Nestlé lemondott a Szerencsi védjegy használatáról az édesipari termékeknél, így a szerencsi csokoládégyártásnak kizárólagos örököse egy magyar vállalkozás, a Szerencsi Bonbon Kft. lesz, írja az Index. A Nestlé 30 éve vásárolta fel a Szerencsi Csokoládégyárat, amit átalakított, kávé- és kakaóitalpor gyártására állították át, Dr. Takács István azonban meg akarta...

edesszajukutyuA nyírfacukor megölheti a kutyákat Az ünnepek alatt sok gazdi elköveti a hibát, hogy túleteti a kedvencét, ami kóros elhízáshoz vezet, ráadásul egyes édesítők kifejezetten mérgezőek. A nyírfacukorból például már kis mennyiség is halált okozhat a kedvenceinknél, de csokoládéval is tilos etetni az ebeket. A kutyák mára családtaggá váltak, velünk élnek a lakásban,...

kindermiki A sima tej- és étcsokimikulások ideje lejárt, most már egyre több a boltok polcain az izgalmasabb ízvilágú csokoládé, úgyhogy meg is kóstoltuk őket. A jó hír az, hogy egyre kevesebben keresik a silány minőségű, leginkább tortabevonóra hajazó csokimikulásokat, melyek nagyobb büntetést jelentenek, mintha csak virgácsot kapna az ember a csizmájába.

mikulas2Csaknem négymilliárd forintos forgalmat generál a Miklós-naphoz kötődően értékesített, mintegy 700 tonnányi szezonális édesség – értesült a Világgazdaság a Nielsen piackutató cégtől hétfői számában. A lap arról is írt, hogy az általa megkérdezett hálózatok közel 10 százalékos bővülést várnak tavalyhoz képest.

csokimikulasCsaknem négymilliárd forintos forgalmat generál a Mikulás-naphoz kötődően értékesített mintegy hétszáz tonnányi szezonális édesség. A csokoládémikulások mellett az adventi naptárak is kelendők. A csokoládémikulás az ünnepi szezon favoritja: már tavaly is 435 tonna, több mint 8 millió darab fogyott belőle – közölte a Világgazdasággal a Nielsen piackutató.

  • 1
  • 2
  • 3