2018. szeptember 25., kedd - Eufrozina

Hírek

csabaicsokifesztMásodik alkalommal rendezik meg a Csabai Csokifesztivált 2018. szeptember 22-23. között. Békéscsabán egy újabb édes hétvége kezdődik! Várunk mindenkit, akik szeretik az édességeket, a különleges csokikat, a csodálatos gyümölcskelyheket csokoládé öntettel beborítva. Lesznek bio, paleo és más egészséges finomságok is.

suti2Megérkezett Budapest Desszertje. Amely a hétvégi Édes Napokon debütál. Szőlővel, fehér csokival, vanília mousse-szal bélelt, kóstoltuk, és nagyon finom! A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (CSÉSZE) pályázatot hirdetett a budapesti cukrászatok körében, abból a célból, hogy most, első alkalommal megtalálja és kihirdethesse Budapest Desszertjét...

csokolade nestle dnsA világ legnagyobb élelmiszeripari vállalata az egészségünkért aggódik; a nyuszis kakaó, a müzlik és a Maggi-húsleves gyártója a személyre szabott élelmezéstudomány felé fordult, ehhez pedig egy elképesztő méretű DNS-adatbázist gyűjtöttek össze. Nincs messze az idő, mikor a Nespresso-kapszulából nem kávét, hanem táplálékkiegészítő koktélt fűzhetünk.

teve2Tavaly novemberben az indiai tejfeldolgozó cég, az Amul mutatta be első, tevetejjel készült termékét. Pakisztánnal határos Gudzsarat állam egyik száraz régiójából származik a tevepásztor nomád rabari törzstől, akik fogyasztják ugyan az állatok tejét, de úgy gondolták, tilos eladniuk.

csokifesztival4Augusztus utolsó hétvégéjén rendezik meg az Országos Csokoládé Fesztivált Szerencsen. A négy napig tartó eseményen a szórakoztató programok mellett lesznek szakmai rendezvények, valamint minden korosztálynak kínálnak elfoglaltságot, bemutatkozási- és szórakozási lehetőséget.

kitkat4Európa legnagyobb csokoládégyárai hajba kaptak a Kit Kat formáján. Az eredetileg Rowntree-nek nevezett, a négy ujj alakját idéző csokoládét, a Kit Kat-ot 1935 óta gyártják. Alig két évvel később került piacra egy nagyon hasonló norvég csokoládés szelet, a Kvikk Lunsj („gyors falatok”).

csokitorta2Dezse Gergő cukrászmester édes kompozíciója, a CSOKOLÓNIA nyerte a Savaria Történelmi Karnevál idei tortaversenyét. A győztes kreáció a kitüntető cím mellett díszhelyet is kap a rendezvény idejére a Fő téri vásárban, a Szentháromság szobor lábánál, ahol a látogatók meg is kóstolhatják a műremeket.

ferrero3Az egyik leghíresebb csokoládégyár, a Ferrero 90 főt keres csokoládékóstolásra olaszországi gyárába. Fizetett állásról van szó, a jelentkezőknek hetente két napot kell kemény munkával tölteniük, miközben kakaót, mogyorót és a többi alapanyagot kóstolják. 

komaromikisleanyA Komáromi kisleány lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Három kívánság elnevezésű tortát választották - jelentették be kedden Budapesten.

  • 1
  • 2
  • 3