2018. július 23., hétfő - Lenke

Hírek

regicsokiAz I. világháború első karácsonyára kapták a Franciaországban szolgálatot teljesítő brit katonák azt az ajándékcsomagot, melyek közül egyet szinte teljes épségben találtak meg a néhai háborús hős, Richard Bullimore hagytékában. A fémdoboz, mely önmagában véve is különlegesség, kilenc tábla, immár 103 éves csokoládét rejtett.

mars csokiEgymilliárd dollárt különít el fenntarthatósági célokra a világ egyik legnagyobb édességgyártója, a Mars. 2050-ig 67 százalékkal csökkentenék az üvegházgáz-kibocsátásukat. A leginkább a Mars csoki, illetve a Pedigree és Whiskas állateledelek gyártójaéknt ismert cég mintegy egymilliárd dolláros beruházást indított útnak “Fenntarthatóság egy generáció alatt” névvel 2017 szeptemberében...

csokikutyaMinden gazdinak fontos tisztában lennie vele, hogy a csokoládé olyasmi, amit nem szabad a kutyáknak adni. Egy kisebb testű, illetve testsúlyú kutyát nemcsak komolyan megbetegíthet, hanem akár életveszélybe is sodorhat már kisebb mennyiségű csoki is.

gerbeaudcsokiIdén ünnepli 160. születésnapját a hazai kávéházkultúra legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy innovátora, a Gerbeaud. Az ünnepre megszületett az egyedi Cacao Barry Or Noir 1858 csokoládé, majd az ezzel a különleges étcsokoládéval készült „Gerbeaud 160 torta”, táblás csokoládé és bonbon, amit a Gourmet Fesztiálon mutattak be.

hmtallerNektek mennyit érne a hercegi pár monogramjával ellátott csokitallér, egy doboz keksz, hűtőmágnes, egy üveg ásványvíz, és egy kupon egy közeli boltba. Cikkünk írásakor 20 ezer fontnál, vagyis 7,3 millió forintnál jár annak a csomagocskának az ára az online piactéren, amit a királyi lagzin kaptak a meghívott vendégek.

csokisajtA versenyképesség egyik legfontosabb eleme a folyamatos innováció: új termékek fejlesztése, a régiek újragondolása. Az alábbiakban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari hírleveléből csemegéztünk ehhez ötleteket.

anyatejMiért van az, hogy valaki rajong a zöldborsóért, míg más már a puszta látványától is öklendezni kezd? És miért sóvárgunk minden előzmény nélkül az utcán sétálgatva a nagyi húslevesének az íze után? És egyáltalán: a keserű csokinak mi értelme van?! Dr. Menczel Zsuzsanna pszichológust kérdeztük arról, milyen mechanizmusok játszanak szerepet az ízlés alakulásában.

kitkatrozsaszinEurópában az elsők között kóstolhatják meg a magyar fogyasztók a Nestlé izgalmas fejlesztését, a rubin KitKat csokoládét, ugyanis a különleges ízű termék már egyes hazai élelmiszerüzletekben is kapható. Januárban nagy érdeklődés közepette jelentette meg Japánban a különleges, rubin csokoládéval készült édességét a Nestlé.

gyogycsokiAhhoz lassan már hozzászokunk, hogy táplálék kiegészítők beiktatása szükséges a szervezet egészséges táplálásához. Azonban azt még kevesen tudják, hogy a legszélesebb spektrumú egészséget szolgáló anyagot, a huminiqumot kifejezetten élvezetes formában vihetjük be a szervezetünkbe.

  • 1
  • 2
  • 3