2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső

Népszerű a tücsöklisztes csoki Spanyolországban

jiminisA Carrefour üzletlánc Spanyolországban bemutatta új, rovaralapú élelmiszer termékcsaládját. A vállalat összesen 10 új terméket helyez ki a boltok polcaira. A cél, hogy megismertessék a vásárlókat a leginnovatívabb újdonságokkal, melyek a fenntartható, környezetbarát termelés legjobb példái.

A vállalat összesen 10 új terméket helyez ki a boltok polcaira: energiaszelet, snack, tészta, műzli termékkörökben. Az alapanyagok mindegyik élelmiszercsoporthoz Európából, méghozzá ökológiai gazdálkodásokból származnak. A visszajelzések alapján eddig a kedvenc a Jimini csokis tücsökszelete, mely tücsöklisztből készül.

tucsoklisztescsoki

Az egyes termékeket újrahasznosított papírból készült dobozba csomagolják, melyen részletes tájékoztató olvasható a felhasznált összetevőkről és a gyártási folyamatról, illetve a tápanyagtartalomról. Továbbá arról is informálják a vásárlókat, hogy milyen előnyökkel jár a rovaralapú élelmiszerek fogyasztása, illetve ezen termékek hogyan járulnak hozzá a fenntartható gazdálkodás kialakításához.

A FAO (Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete) felmérése szerint ma már a rovaralapú élelmiszerek mintegy 2 milliárd ember étrendjében szerepelnek valamilyen mértékben. Ezek az ételek proteinben és vitaminokban gazdagok, létfontosságú aminosavakat, ásványi anyagokat tartalmaznak.

Ráadásul a Carrefour új termékeinek előállítása a hagyományos élelmiszerekhez képest jóval kevesebb károsanyag-kibocsátással és vízfelhasználással jár.

Forrás: www.bumm.sk

  • 1
  • 2
  • 3