2018. december 15., szombat - Valér

Semmi izgalom, legfeljebb nem veszünk Nestlét

  • 2018. február 26., hétfő 12:23
  • Hírek

nestle2Nagy nyugat-európai hipermarketek polcairól eltűnik sok Nestlé-termék. Az áruházláncok jobb feltételeket akarnak kiharcolni a világ legnagyobb élelmiszergyártójától. A legismertebb Nestlé-márkák közé tartoznak a kávé mellett többek között a Maggi-termékek, pizzák, édességek és sok minden egyéb.

A szaksajtó értesülései szerint a német Edeka hálózatának sok száz boltjából most fokozatosan mintegy 150 Nestlé-termék tűnik el. A lépésre azért szánták el magukat, hogy előnyösebb szállítási feltételeket kapjanak a globális konszerntől. A kivonásra nem csak a német óriásvállalat határozta el magát, hanem az Agecore nevű nyugat-európai kereskedelmi szövetség többi tagja is: a svájci Coop, az olasz Conad és a spanyol Eroski.

Azok ugyancsak a Nestlé-márkák százait veszik le polcaikról a jobb beszerzési árak reményében. Egy éve a Magyarországon is jelen lévő Lidl folyamodott hasonló lépéshez, amikor német áruházaiból két hónapra kivonta a Coca Cola termékeit. Hasonló esetek más vállalkozásoknál is előfordulnak, szakmai források szerint azok részei a kereskedelmi gyakorlatnak.

(Forrás: www.piacesprofit.hu)

  • 1
  • 2
  • 3