2017. november 19., vasárnap - Erzsébet

Hírek

piece chocolateAz Exeter és a Brighton Egyetem kutatói vizsgálatok során arra jöttek rá, hogy a csokoládé és a vörösbor is segít a sejtek megfiatalításában, ami a külsőnkön is meglátszik. Ugyanígy hat testünkre a vörös szőlő és a fekete áfonya is. A csokinak és a vörösbornak emellett még számos jótékony hatása van...

zsolnaiA  Zsolnay porcelán termékek, az egyedi máz és festéstechnológiának köszönhetően egyedülállóak a világon. A finom művű kézzel készített tárgyak elefántcsont színe, valamint a számtalan dekor gazdag színárnyalata és finom plasztikussága teszi különlegessé termékeinket, immáron több mint 160 éve. 

konyvekAz ünnepi hangulat lassan belopózik a hétvégi események közé. Élményekből pedig nem lesz hiány az év 46. hétvégéjén sem: többek között könyvszalon, színházfesztivál, esküvői nyílt nap, BabaMama és KidExpo, macskakiállítás, csokoládé örömünnep és egy sor további gasztrocsemege van a palettán. Merüljünk ismét együtt az  események világába!nutellaA Sky cikke szerint egyébként jóval egészségtelenebb változatot kapnánk a népszerű édességből a receptváltás után. A készítménybe az eddigi 7,5 százalék helyett 8,7 százalék sovány tejport tenne, a cukortartalmat pedig 55,9 százalékról 56,3 százalékra növelné a Nutellát gyártó Ferrero.

csokieves2017. november 18-19-én megrendezésre kerül az I. Kaposvári Csokoládé Örömünnep, ahol magyar kézműves édességek és készítőik mutatkoznak be az ország minden területéről. A csokoládékészítő manufaktúrák és mesterek standján az érdeklődők megkóstolhatják és megvásárolhatják a finomabbnál finomabb kézi készítésű bonbonokat, drazsékat, csokoládékat és desszerteket.

csokifesztSzereted a csokit? Ha igen, akkor ez a Te fesztiválod! Lélekmelengető édes élmények a hűvös novemberben! A hazai kézműves csokoládékészítők legnagyobb seregszemléje idén november11-12 között várja az édesszájú közönséget az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

chocotableDán előállítású, marcipánnal töltött csokoládéban talált műanyag darabot egy dán fogyasztó.A RASFF rendszeren érkezett információk szerint a termékekből nyolc EU-s tagállamba (köztük Magyarországra is) és hat 6 EU-n kívüli országba szállítottak. A NÉBIH felhívja a vásárlók figyelmét, hogy az alábbi azonosítókkal ellátott csokoládéból ne fogyasszanak, illetve ne adják gyermekeiknek.

nutellaMegváltozott a Nutella összetétele és ezzel együtt világosabb lett a világszerte népszerű nugátkrém színe is. A hamburgi fogyasztóvédelmi központ szerint a mogyorókrém a korábbi 7,5 százalék helyett 8,7 százalék soványtejport tartalmaz. Emiatt feltételezik, hogy a tejport a kakaótartalom kárára növelték.

chocomeÚjabb mérföldkő a chocoMe életében: a manufaktúra október harmadik hétvégéjén ünnepélyes keretek között megnyitotta svájci csokoládéboltját. A Zürich melletti, Svájc egyik legexkluzívabbkisvárosaként számon tartott Zollikonban található schoggiBar showroomként is működik, ahol a világ minden tájáról érkező érdeklődők, az igazi ínyencek...

  • 1
  • 2
  • 3