2018. május 24., csütörtök - Eszter

Hírek

hmtallerNektek mennyit érne a hercegi pár monogramjával ellátott csokitallér, egy doboz keksz, hűtőmágnes, egy üveg ásványvíz, és egy kupon egy közeli boltba. Cikkünk írásakor 20 ezer fontnál, vagyis 7,3 millió forintnál jár annak a csomagocskának az ára az online piactéren, amit a királyi lagzin kaptak a meghívott vendégek.

csokisajtA versenyképesség egyik legfontosabb eleme a folyamatos innováció: új termékek fejlesztése, a régiek újragondolása. Az alábbiakban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari hírleveléből csemegéztünk ehhez ötleteket.

anyatejMiért van az, hogy valaki rajong a zöldborsóért, míg más már a puszta látványától is öklendezni kezd? És miért sóvárgunk minden előzmény nélkül az utcán sétálgatva a nagyi húslevesének az íze után? És egyáltalán: a keserű csokinak mi értelme van?! Dr. Menczel Zsuzsanna pszichológust kérdeztük arról, milyen mechanizmusok játszanak szerepet az ízlés alakulásában.

kitkatrozsaszinEurópában az elsők között kóstolhatják meg a magyar fogyasztók a Nestlé izgalmas fejlesztését, a rubin KitKat csokoládét, ugyanis a különleges ízű termék már egyes hazai élelmiszerüzletekben is kapható. Januárban nagy érdeklődés közepette jelentette meg Japánban a különleges, rubin csokoládéval készült édességét a Nestlé.

gyogycsokiAhhoz lassan már hozzászokunk, hogy táplálék kiegészítők beiktatása szükséges a szervezet egészséges táplálásához. Azonban azt még kevesen tudják, hogy a legszélesebb spektrumú egészséget szolgáló anyagot, a huminiqumot kifejezetten élvezetes formában vihetjük be a szervezetünkbe.

csokikakBiztos vagyok benne, hogy a legtöbben szeretitek a csokoládét, de szeretném veletek megosztani, hogy mi a különbség az étcsokoládé és a nyers csokoládé között. Az úgynevezett "egészséges élelmiszereket" általában gyakran éri az a kritika, hogy nem jó ízüek, hiányzik belőlük valami.

rawcsokikA „raw” azt jelenti, hogy a csokoládé nyers és az alapjául használt kakaó napon szárított és nem hőkezelt. Minimálisan feldolgozott, hogy a lehető legközelebb legyen a természetese állapotához, majdnem úgy ahogyan a fán lóg. Ez azt is jelenti, hogy minden termékük vegán és rendkívül tiszta.

gomobcarturHa te is nagy rajongója vagy a kerek, a hosszú, a szögletes, a gömbölyű és a lyukas csokoládénak, akkor vedd fel a bakancslistádra a Szamos Csokoládémúzeumát, ahol egy csokoládétúra keretében mindent megtudhatsz kedvenc édességed készítéséről és történetéről.

chocco eatA magas kakaótartalmú csokoládé fogyasztása előnyösen hat a memóriára és az immunrendszerre, a közérzetre, csökkenti a stresszt és a gyulladást - állapította meg egy új kutatás. Két tanulmány mutatta be, milyen hatással van az emberi szervezetre akár az egy tábla csokoládéban található, nagy koncentrációjú kakaó.

  • 1
  • 2
  • 3