2017. július 21., péntek - Dániel

Hírek

csokiboltokFranciaországban ugyanis július 11-én tartottak először csokoládénapot 1995-ben, majd sok helyen ez a dátum terjedt el. Aztán jöttek az édességkedvelő amerikaiak is, akik szeptember 13-át nevezték ki a csokoládé napjának. Erre jöttek megint a franciák, akik a nemzetközi kakaó- és csokoládénapként október 1-jével vágtak vissza.

choco heartA csokoládé világnapján, július 7-én jelentette be a gödöllői Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara, hogy útjára indítja az első hazai diplomás képzést a csokoládé, kávé és tea iránt érdeklődő szakemberek számára. A képzés azonban annak is hasznos lehet, aki csak hobbiszinten, fogyasztóként kívánja fejleszteni az ismereteit.

cadburyA Petya nevű zsarolóvírus elért Ausztráliába, a Cadbury csokoládégyártó tazmániai üzemét bénította meg. A WannaCry után egy új változat, a ‘Petya’ névre keresztelt zsarolóvírus kezdett terjedni: először Ukrajna eddigi legnagyobb kibertámadás-sorozatát okozva, majd brit, spanyol, francia, dán, holland, orosz és indiai cégeket bénítva meg. 

kuglofSzeretettel várnak minden természetkedvelőt a váraljai Kuglóffesztivál túráira. A túrák után ízelítőt kaphatunk a falu sokszínű kulturális életéből és a híres váraljai kuglófból is. A háromnapos túraprogram között szerepel: Váralja fényei túra, amely éjszakai vezetett nyílt túra a Váralját övező gerinceken, Erzsi néni túrája, kuglóf kereső teljesítménytúra. 

Teltházas jótékonysági gálaestet szervezett 2017. június 16-án a Várva Várt Alapítvány, amelyet a nagy érdeklődés miatt végül a YouTubon, élőben is közvetítettek. A gálaest célja a krízishelyzetbe kerülő babák és szüleik támogatása, illetve az örökbefogadás népszerűsítése volt. Az eseményen Vámos Róbert által készített rajzra július 4-ig lehet még jótékony célból licitálni.

csokistejHa nem lenne elég egyértelmű, a nevéből fakadóan viszonylag egyszerű kikövetkeztetni, hogy a csokoládés tej csokoládés tej. De nem mindenkinek. Az Innovation Center of US Dairy felméréséből kiderül, hogy az amerikaiak hét százaléka szerint a csokis tejet a barna tehenek adják. Arra sajnos nem tért ki a kutatás, hogy az illetők szerint miként lehet cukrot és kakaót fejni az állatokból.

milkaA csokoládécég AR alapú társasjátékkal népszerűsíti a termékeit. A Milka, a HPS Experience ügynökség és az ARworks kifejjlesztett egy promóciós társasjátékot, amelynek alapja az AR (augmented reality) technológia. A játék egy ingyenes letlthető alkalmazással működik, továbbá egy játéktáblán, amit Milka-termék mellé lehet kapni.

jegkremA magyar jégkrémpiac mérete meghaladja a 26 milliárd forintot, ezzel a jégkrém a piackutató által mért 90 élelmiszer-kategória top 20 terméke közé tartozik. Értékét tekintve stagnált, a mennyiség szempontjából pedig öt százalékkal csökkent a jégkrémek kiskereskedelmi eladása tavaly május és idén április között az előző hasonló időszakhoz viszonyítva.

cerbonaA Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete által odaítélt elismerést az idén a Cerbona csokis-meggyes müzliszelete kapta. A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete idén a „2017. év Új Gluténmentes Terméke" díj odaítélését a Coeliakia Nemzetközi Napjára időzítette.

  • 1
  • 2
  • 3