2017. szeptember 22., péntek - Móric

Hírek

milkacsokiElkezdődött a Milka új, hullámos táblás csokoládéja, a Milka Waves gyártása a Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári üzemében, ahonnan az egész európai piacot ellátják a termékkel - jelentette be a társaság.

jeghegy mmgTudja, mi a jégtorony titka? No, nem a hétvégi időjárással áll kapcsolatban, hanem egy látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli sarkvidéki tájra érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve kincskereső kaland részesei lehetnek. Következzenek a hétvégi tippjeink, merüljünk ismét együtt a hétvégi események világába!

csokifagyi2Csábító - mondta rá a szakmai zsűri. A gyenesdiási Bringatanya fagyizó csokoládéfagylaltja érdemelte ki a zsűri egyik különdíját a Gelato World Tour nemzetközi fagylaltverseny döntőjében az olaszországi Riminiben.

eatcsokiIsmét megrendezik az év legédesebb hétvégéjét, a 7. Édes Napokat  Budapesten. Az ország legnagyobb édesség tematikájú rendezvénye már Európában is a legnagyobbak között van számon tartva. Csodás fővárosunk egyik legszebb terén találkozhatnak az ország legjobb cukrászdáival, csokoládé- és édességgyártóival.

csokiakademia2Kolonics Zoltán tovább gondolta nagysikerű francia desszert kurzusát, és magasabb szintre emelte azt. A nagy klasszikusok után ez alkalommal individuális és épített desszerteket kreálunk. A két napos tanfolyam során többek között olyan termékeket készítünk, mint Paris-brest, Mille-feuille, street food eclair, modern tányérdesszert.

csokirozsaszinAz új élelmiszeripari trendnek megfelelően színesednek a termékek: egy zürichi csokoládégyártó cég egy évtized alatt kifejlesztett rózsaszín csokoládéval, egy genfi start-up vállalkozás pedig kék színű borral állt elő. A vezető csokoládégyártó, Barry Callebaut egy évtized alatt fejlesztette ki a rubin kakaóbabot, amelyből a rózsaszínű csoki készül.

pecsicsokifesztNincs mese, 2017. augusztus 25-én  rajtol a tizedik csokifesztivál Szerencsen! Aki volt már itt, reméljük, ismét idekívánkozik, akihez pedig még nem volt szerencsénk Szerencsen, reméljük, az idén semmiképpen nem hagyja ki Hegyalja legnagyobb könnyűzenei fesztiválját. Természetesen a kulcsszó továbbra is a CSOKOLÁDÉ!

chocco meA chocoMe folytatja világhódító útját, két héten belül immár a második nemzetközi elismeréssel, ezúttal egy rekorderedménnyel: a chocoMe a Great Taste Award versenyek történetében az első hazai csokoládémanufaktúra, amelynek elsőként sikerült háromcsillagos győzelmet elérnie.

ferreroEgyelőre nem derült ki, hogy a mostani svédországi esetnek van-e köze a nemrég történt németországi lopásokhoz. Ismeretlen tolvajok elloptak 4 tonna Ferrero csokoládét egy Dél-Svédországban álló kamionról, amíg a sofőr aludt. A kamion csütörtökön parkolt le Astorpban, ekkor tűnt el a szállítmány is.

  • 1
  • 2
  • 3