2019. február 22., péntek - Gerzson

Kreativitás és csokoládé

macaron3Tanuld meg a tökéletes macaron összes titkát egy valódi francia cukrásztól! A tanfolyam résztvevői elsajátíthatják a macaron és háromfajta krém (vanília, matcha, eszpresszó) készítésének a technikáját! Az elkészült süteményeket természetesen mindenki hazaviheti, hiszen a macaron tökéletes a délutáni teához, az esti tévézéshez, vagy akár ajándéknak is kiváló!

fulbevaloHamburger, sushi, sajttorta, csokis keksz, brownie? A megszállottak akár egész nap magukon hordhatják a legjobb falatokat. Újra divatosak a vicces, színes kiegészítők. Sőt, már a haspókok is remek választékot találnak, így akár reggel, délben, este az aktuális étvágyuknak és kívánságuknak megfelelő étel-ékszereket aggathatják magukra.

diszestortaKészítőjüket a legnevesebb építészek által megálmodott épületek inspirálják. Formabontó édességei igen látványosak. A 21 éves Marie építésznek tanult Moszkvában, most Paris-Malaquais-ban jár egy építészeti iskolába. Már több mint két éve foglalkozik különleges, építészet ihlette torták készítésével.

chocolate vendingMinden csokimúzeum maga az Édes Veszély: miközben látszólag türelemre és önmérsékletre tanítja az elbűvölt bámészkodót, valójában csak egyre fokozza a vágyat, hogy aztán a látogatás féktelen csokirohamban teljesedjen ki. Na de őszintén, ki ne vállalna szívesen ilyen kockázatot? Az igazán jó csokimúzeumokban persze elképzelhetetlen, hogy a csokitörténelemről szóló tárlatokat...

kitkat sushiTokio Ginza-negyedében nyílt meg a Kit-Kat csokimárka legújabb boltja, amit azzal ünnepelnek, hogy limitált mennyiségben sushi alakú Kit-Kateket adnak a bizonyos összeg fölött vásárlóknak - írja a Kreatív.hu. A különlegességet Yasuaki Takagi mesterszakács tervezte, az egyik verzió egy tökpudingos Kit-Kat puffasztott rizsre helyezve.

csokilegoAz étel nem játék! – hallottuk sokszor gyerekként az asztalnál. Van, akinek azonban éppen az ehető játék hozza meg az étvágyát! Nem meglepő, hogy a japánoknál kezdték el a legót is ehető változatban gyártani. A kreativitást Akihiro Mizuuchi japán designer ehető játékával valószínűleg könnyebben sajátítják el a gyerekek és a felnőttek is. Már ha nem eszik meg előbb az alapanyagot...

byloveVan a piacon egy csoki, amely csak harmadsorban csoki, bármilyen finom is. A byLove ugyanis elsősorban üzenet, másodsorban pedig ajándék. Olyannyira az, hogy sokan, akik kapják, fel sem bontják, hanem megőrzik szinte érintetlenül. 'Munkatársnak adnék valami apró ajándékot csak, hogy kicsit feldobjam a napját...'

A pizza újragondolása csokoládérajongóknak nem lehet könnyű. Minden esetre némelyeknek sikerül időnként meglepő és mulatságos, ugyanakkor ínycsiklandozó ötletekkel meglepni a közönséget. Az alábbi kép az Instragramon hódít, talán nemsokára már rendelhető lesz... Ennél tökéletesebb látványt aligha tudnának elképzelni a pizzarajongó csokifüggők.

Hol találhatók a világon a legfinomabb és legszebb küllemű csokoládék? A Condé Nast Traveller szerint többek között Budapesten! Korábban a HG.HU-n is bemutattuk a Rózsavölgyi Csokoládé különleges csokijait és bonbonjait, akkor az eredetileg grafikus és rajzfilmkészítő Csiszár Katalin tulajdonos mesélt a kifinomult csokoládéművészet titkairól.

  • 1
  • 2
  • 3