2017. november 19., vasárnap - Erzsébet

Csokoládé kínáló

csokilevesCsokoládé levest és malacsültet is kóstolhatnak a hétvégén mindazok, akik ellátogatnak a gyulai kiállítóhelyekre a múzeumok őszi fesztiválján. Dombi Ildikó a 3Témában a programok mellett az ezévi tervekről is beszélt. Dombi Ildikó ügyvezető a 3Témában beszélt arról, hogy milyen területeken csatlakozik Gyula a múzeumok őszi fesztiváljához az elkövetkezendő két hétvégén.

marsÁlmodoztatok már arról, hogy a kedvenc ételeitek vagy édességeitek egyszer XXL-es méretben vagy éppen hatalmas mennyiségben álljanak rendelkezésre? Nos, az álmok gyakran valóra válhatnak, különösen akkor, ha elkészítitek otthon a harapnivalóitok óriás változatát. Csak aztán az álom nehogy rémálommá váljon, és gyomorrontás legyen a vége...

choco santa2 Mikulás alkalmával az átlagosnál is több édesség kerül az üzletekbe. A korábbi évekhez hasonlóan a középpontban a termékbiztonság és a fogyasztók vagyoni érdekeinek védelme áll. A hatóság célja, hogy a karácsonyi vásárlások során a kereskedők szabályszerűen járjanak el, illetve, hogy veszélyes termékek ne kerüljenek a boltok polcaira.

csokimiki3Egyre jobb a csokoládémikulás-választék, megnéztük, melyiket érdemes megvenni, ha igazán jó minőséget szeretnénk. A Magyar Édességgyártók Szövetségének adatai szerint jelentősen visszaesett a bevonómassza használatának aránya, és egyúttal növekedett az étcsokoládék iránti kereslet.

coco7A csokoládé már régi szerelem, és minél inkább képeztem magam, annál inkább éreztem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni – mondja Bretz Bernadett, a nemrég nyílt Cocó 7 Csokoládébolt és Látványműhely tulajdonosa, Bretz Gábor operaénekes felesége és hét gyermekük édesanyja. A hivatalos megnyitó alkalmából kerestem fel Budapesten a Hattyú utca 1. számot.

csokisajt1A Choco 21 egy csokilikőrben érlelt, csokikérges és csokichipses olasz sajt. Szóval csoki az van benne elég, bár a készítők szerint nem annyira intenzív az íze, mint ahogy az ember a leírás alapján várná. "A kéksajt igen lágy, a csokilikőr pedig egy árnyalatnyi aromát ad neki, nem lesz tőle édes" – mondta a melbourne-i Curds & Whey sajtműhely tulajdonosa.

csokigyrosWales egyik kebab shopjában kapható az ínyencség. Finom, édes, és pitába teszik, mi az? Hát persze, hogy a csokigyros! Igazából szégyen, hogy valakinek nem jutott ez korábban eszébe, de azért ne legyünk telhetetlenek. Inkább örüljünk, hogy végre létezik a világon ez a csoda. Amit igazából pontosan úgy kell elképzelni, ahogy a húsos változatot, csak hidegen.

chocovendingA kávé, a csoki és az üdítőitalok drágulásán túl több komoly kérdést is felvet az új szabály, amely szerint az étel- és italautomatákba online pénztárgépeket kell szerelni. A múlt héten jelent meg a kormány.hu-n az a rendelettervezet, amely alapján jövőre online pénztárgépekkel kellene felszerelni az ital- és ételautomatákat.

Csokoládé kanalat megenni? Olvassza inkább kávéba, forró kakóba vaj tejbe: a hozzá szükséges csokoládé evőeszközt pedig otthon is könnyen elkészítheti! Az internetről is megrendelhető szilikonforma és a csokoládé pasztilla segítségével bárki kreatívan alkothat. A felhasználás is széles körű lehet, amint az alábbi ábra mutatja. Jó kanalazást!

  • 1
  • 2
  • 3