Nyomtatás

115 év után változik a Toblerone csomagolása

2023-03-06 449
A Toblerone több mint száz év után változtat híres édessége borítóján. A cég kénytelen volt módosítani, miután másik országba helyezte a termék gyártását.  A Toblerone bejelentette, csokoládéjuk csomagolásáról lekerül a svájci Matterhorn hegycsúcsot ábrázoló grafika – írja a Bloomberg. A borítón 115 éve szerepel az ikonikus hegycsúcs.

A változtatás oka, hogy az Alpok hetedik legmagasabb hegycsúcsa Svájc nemzeti jelképe, viszont a csoki gyártását nemrég áthelyezték Szlovákiába. Így az édesség jogilag többé nem kötődik Svájchoz, ezért az ikonikus hegycsúcs lekerül a csomagolásról.

A borító megváltoztatása azért fontos, mert Svájc törvénnyel szabályozza a nemzeti jelképek használatát, a helyi cégek csak abban az esetben használhatják a hegycsúcs grafikáját, ha az érintett terméket valóban az országban készítik. Ezért a gyártás pozsonyi áthelyezésével a márkát birtokló Mondelez elvesztette a jogot a Matterhorn hegycsúcs képének használatára.

 A cég kiemelte, az új csomagolás hasonlít majd az eredetire.

A különbség csak annyi, hogy a híres svájci nemzeti jelkép helyett egy közönséges hegycsúcs ábrája kerül majd a csokira.

I  Forrás: index.hu

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből