Nyomtatás

A csokoládé valóban pattanásokat okoz? — Ezeket érdemes enni a szebb bőr érdekében​

2023-02-01 567

Vajon tényleg összefüggésben áll a csokievés a pattanások megjelenésével? Megnéztük, mint mondanak erről a kutatók, valamint olyan ételekről is olvashatunk, amik szebbé tehetik a bőrünket.

Az eddigi tanulmányok szerint nincsen bizonyíték arra, hogy a csokoládé lenne a pattanások fő okozója, viszont a benne található töltelékanyagok, tejtermékek és a hozzáadott cukor már okozhat ilyen problémákat.

A legtöbb kutatási eredmény ezeket a hozzávalókat nevezte ki bűnösnek a pattanások kialakulásában. A magas cukor- és szénhidráttartalmú élelmiszerek — fehér rizs, cukor és kenyér — gyorsan felszívódnak, ezáltal magasabb glükóz- és inzulinszintet eredményeznek. Ezek felpörgetik a faggyútermelést, ami szerepet játszik az akné kialakulásában.

A csoki alapanyaga a kakaóbab, ami antioxidánsokban gazdag, és ténylegesen javítja a bőrünk állapotát, így a fekete csoki teljesen édesítőszer-mentes állapotában ajánlott azoknak, akik étrendjük változtatásával szeretnének tisztább bőrt elérni.

"Ha a fő célod a csokoládéfogyasztással az egészséged megőrzése, akkor a lehető legsötétebb csokoládét érdemes választani, amit csak találsz, mindenféle további összetevő nélkül"

— olvashatjuk egy szakértő véleményét.

Miket érdemes fogyasztani az egészséges és szép bőrért?

A vizsgálatok szerint az egészséges táplálkozás nemcsak a szervezetünknek és az immunrendszerünknek hasznos, hanem a bőrünknek is. Éppen ezért a kutatók összeállítottak egy listát, amikben olyan ételeket és italokat sorolnak fel, amik alapanyagukkal vagy tulajdonságukkal segítik a bőr hatékony tisztítását.

Kezdetnek hatalmas mennyiségű folyadékot javasolnak minden napra, ugyanis a megfelelő vízmennyiség hidratálja a sejtjeinket, ezáltal kevésbé lesz száraz és sebezhető a bőrünk.

Antioxidánsokban gazdag tápanyagot ajánlatos gyakran bevinni a szervezetbe, ilyen lehet például a spirulina vagy a matcha. Különböző citrusfélékkel a C-vitamint kell pótolni, valamint hallal vagy dióval ideális mennyiségű omega-3 zsírsavat lehet a szervezetbe juttatni, ezek pedig táplálják a test regeneráló képességét. Mindemellett szakértők avokádót javasolnak mindennapi fogyasztásra, hiszen rugalmassá teszi a bőrt, így nehezebben alakulnak ki rajta pattanások vagy egyéb bőrhibák.

I Forrás: in.hu

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből