Nyomtatás

Agyoncsapta a villám a panettone süteményről híres dinasztia sarját

2022-08-29 773

Pénteken villám csapott a Balocco nevű olasz süteménygyártó cég 56 éves vezérigazgatójába, Alberto Baloccóba, aki a helyszínén életét vesztette.

Balocco és egy barátja elektromos biciklikkel tekertek kora délután a torinói hegyekben, amikor a baleset történt, a mentők kiérkezésekor pedig már csak a halálukat lehetett megállapítani – írja a La Repubblica.

A lap beszámolója szerint a tragédia délután egy körül történhetett Pragelato közelében, a mentőket pedig egy órával később értesítették a földön élettelenül fekvő testekről. A rossz időjárási viszonyok ellenére egy helikopteres mentőegységnek sikerült leszállnia a helyszínen, a mentők meg is kezdték az újraélesztést, de rövid idő után halottnak nyilvánították a két férfit.

Piemont régió kormányzója, Alberto Cirio azt nyilatkozta, hogy megdöbbentette őket a tragédia, amelyben egy helyi ikont vesztettek el, aki világszerte elvitte Piemont hírét az emberek otthonába.

A Balocco főhadiszállásának otthont adó Fossano polgármestere, Dario Tallone is hasonlóan fogalmazott, mint mondta, óriási veszteség érte a város közösségét.

A süteményeiről és egyéb édességeiről ismert Balocco egy csaknem százéves múltra visszatekintő, globálisan is ismert cég, amely több tucat országba exportálja a termékeit. Egyébként 2010 óta hivatalos partnere a Juventusnak is.

Az eredetileg cukrászdának indult vállalatot 1927-ben alapította a most meghalt Alberto Balocco nagyapja, aki folyamatosan bővítette a kínálatot, 1970-től pedig ipari szintű termelésbe kezdett. A cég rengeteg mindent gyárt, többek közt például az olaszok klasszikus karácsonyi süteménye, a kuglófra és kalácsra egyaránt emlékeztető panettonéi miatt is lehet ismerni.

| Forrás: turizmusonline.hu

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből