Nyomtatás

Hegynyi jégkrémet adott el az Unilever, indul Veszprémben az új Magnum-gyártósor

2022-08-02 775
Idén novemberben elindul az Unilever veszprémi gyárában az új Magnum-gyártósor, amely akár 720 darab jégkrémet is legyárthat percenként.

Az első fél évet 20 százalék feletti növekedéssel zárta az Unilever Magyarország irányítása alá tartozó Magyar–Adria országcsoport a jégkrémpiacon, ez európai szinten is kimagasló ütem – mondta a VG-nek Brodár Szilvia, az Unilever Magyarország, Adria, Csehország és Szlovákia jégkrémüzetág-vezetője. Hozzátette, a magyarországi jégkrémforgalom már tavaly kompenzálni tudta a 2020-as járvány miatti veszteséget. 

Az idei első fél év nagy növekedésének fő okai között szerepel a jégkrémpiac szempontjából kedvezőnek számító időjárás, és kulcsszerepet játszik a vállalat veszprémi jégkrémüzeme, ahol idén mintegy 9 százalékkal gyártanak több jégkrémet a tavalyinál, hatékonyabb termelés és versenyképesebb költségszerkezet mellett. 

A veszprémi gyár mintegy 25 millió eurós beruházással újul meg azért, hogy támogathassa a Magnum márka folyamatos előretörését az európai piacon. 

A beruházás részeként már elkészült a gyártócsarnok 3400 négyzetméteres bővítése, 2022 novemberében pedig elindul az új Magnum-gyártósor, amely akár 720 darab jégkrémet is legyárthat percenként.

Minden kiszerelés népszerű

Az Unilevernek a családi dobozos szegmensben a legerősebb a piaci poziciója, megközelíti az 50 százalékot. Ezt követi az impulzus és a multipack formátum. A szegmenseket tekintve már évek óta a multipack a legdinamikusabban növekvő kiszerelés, de az idei évben szinte valamennyi termékformátum forgalma növekszik.

A teljes cikk: Hegynyi jégkrémet adott el az Unilever, indul Veszprémben az új Magnum-gyártósor

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből