Nyomtatás

Hagyd ki ezt a hozzávalót, és finomabb lesz a csokitortád

2022-02-18 788

Egy megfelelő csokoládétortát viszonylag könnyű sütni, azonban egy ténylegesen jót már nem annyira. Az egyszerű kakaós íz, az omlós-morzsás állag csak akkor lesz teljesen tökéletes, ha odafigyelünk a részletekre.

A sütés egyszerre pihentető, kreatív és örömteli elfoglaltság és stresszes, pontos, kémiai folyamat. A csokitorta sem kivétel ezen szabályok alól: ha nem figyelünk oda, és csak úgy találomra dobjuk össze a süteményt, a végeredmény akár kiábrándító is lehet. Persze nem kell atomfizika ahhoz, hogy isteni legyen a csokitortánk, elég néhány apró mozzanat, mozdulat és trükk.

Nem biztos, hogy kell bele vaj

Liszt, cukor, vaj, tojás: minden alaptorta így kezdődik, nem? Nos, a legtöbb esetben igaz ez az állítás, azonban a csokitorta esetében jobban járunk, ha a vajat kihagyjuk a receptből. De akkor mégis hogyan fog összeállni a sütemény? Hiszen nem lehet zsiradék nélkül tortát sütni!

Persze a zsiradék nem marad ki teljesen a tésztából, csupán a vaj helyett olaj kerül a tálba.

És miért? Míg a vaj csak 80%-a zsír (a maradék 20%-a víz), addig a növényi olaj teljes egészében, 100%-ban zsírból áll. A vajban lévő víz elpárolog a sütőben, így a piskóta könnyebben kiszárad. Szintén előnyösebb az olaj azon tulajdonsága, hogy kihűlés után nem szilárdul vissza, így a tortánk később is omlósabb marad.

A teljes cikk: Hagyd ki ezt a hozzávalót, és finomabb lesz a csokitortád

 

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből