Nyomtatás

Bajban a csokoládégyártók

2021-11-25 997

Pedig évente több mint 7 millió tonna csokoládé fogy el világszerte.

A kakaóból készült édesség pedig így az évek során egy 124 milliárd eurós iparággá duzzadt.

A világon évente ötmillió tonna csokoládét állítanak elő - ennek 70 százaléka a nyugat-afrikai Elefántcsontpartról, illetve Ghánából származik. Bár a csokoládé után kapkodnak a vásárlók, a befektetők gyakran óvatosabbak. Az ok az, hogy a kakaó ára ingadozik, ezért kockázatos a tét.

Elefántcsontparton az időjárással kapcsolatos problémák miatt csökkent a kínálat, a kereslet viszont jelentősen megélénkült.” A kakaó jelenleg nagyon kedvelt a befektetők körében.

Eközben emberi jogi aktivisták komoly nyomást helyeznek a nagyvállalatokra, tisztességes kereskedelmet követelve, a fogyasztók közül is egyre többen igénylik az etikusan szüretelt kakaóból készült csokoládét. Ráadásul az ipart a világjárvány és a klímaváltozás is komoly kihívások elé állítja.

A termelő országok problémái közé tartozik, ha túl nagy a szárazság vagy a meleg, azt a kakaó nagyon megsínyli. Réadásul ez a növény nem terem meg mindenhol.

| Forrás: turizmusonline.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből