Nyomtatás

Elfogyhat a csoki Nagy-Britanniából

2021-10-12 867

A Brexit már eddig is rengeteg fejfájást okozott a briteknek, most azonban, a koronavírus-járvány miatt tovább fokozódnak a nehézségeik. Ahogy a magyar Forbes megírta, az országban előállt kamionsofőr-hiány azzal járhat, hogy egyszerűen elfogyhat a csokoládé az országból. 

A lap Mark Schneidert, a Nestlé vezérigazgatóját idézi, aki szerint már idén karácsonykor hiánycikké válhat az csoki, mert nem tudnak kellő mennyiséget beszállítani. 

A brit gazdaság ellátási láncaiban egyre súlyosabb problémát okoz a kamionsofőrök hiánya. Múlt héten Boris Johnsonnak a katonaságot kellett bevetnie a pánikvásárlások miatt kialakult üzemanyaghiány enyhítésére. 

A Nestlé mellett más szektorokban is érződik a munkaerőhiány: a húspiacon sincs kellő mennyiségű mészáros. A brit Tesco már a kormányt is figyelmeztette, hogy az üzemanyaghoz hasonló pánikvásárlások kezdődhetnek. 

A helyzet a gazdaságot is rosszul érinti, a problémák miatt komolyabb inflációra számíthatnak a brit családok.

I Forrás: nlc.hu

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből