Nyomtatás

„Egy tábla Szeretet” – Két táska csokit vitt a kórházban fekvő gyerekeknek a mentős, ez lett belőle

2021-10-07 734

Kovács István Ádám az Országos Mentőszolgálat Központi Covid Irányításának Önkéntes Diszpécsere kilenc évvel ezelőtt gondolt egy nagyot és létrehozta az "Egy tábla Szeretet" nevű társadalmi összefogást a Facebookon. Célja pedig nem más volt, mint boldogabbá tenni azon gyermekek mindennapjait, akik hosszabb időt kénytelenek kórházban tölteni.

A kilenc évvel ezelőtt indult nonprofit kezdeményezés akkor három gyermekkórházat segített, mára azonban országossá nőtte ki magát, mindezt jószándékú és segíteni vágyó civil emberek összefogásával.

“Két táska csokoládéval indult pár évvel ezelőtt, de tavaly például a legnagyobb COVID hullám közepén, 67 gyermekosztályra és három Ifjúságvédelmi gyermekotthonba jutottunk el. Hétezer tábla csokit és rengeteg apróbb édességet, összesen 60 kilót osztottunk szét a gyermekek között.”

- mondta a Blikknek Kovács István Ádám az “Egy tábla Szeretet” ötletgazdája és alapítója, aki jómaga is súlyos beteg, 4 tüdőműtéttel a háta mögött küzd nap, mint nap saját egészségéért, valamint azért, hogy szebbé tegye a kórházi ápolásra szoruló gyermekek mindennapjait.

Az évekkel ezelőtt született civil kezdeményezéshez azóta rengetegen csatlakoztak. Nem csak magán emberek, hanem nagyobb csoportok, szervezetek is, úgy mint például a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Komárom-Esztergom Megyei teljes részlege, vagy a Budapesti Tűzoltók Újpesti állománya, beleértve még a Tűzoltó Múzeumot is.

IForrás: blikk.hu

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből