Nyomtatás

A csokoládénak köszönheti, hogy felépült egy súlyos betegségből

2021-08-27 885

Mindig is szerettünk a csokoládét, de volt egy nagyon komoly orvosilag gyógyíthatatlan betegségem, aminek endometriózis a neve. Ez egy hormonális betegség, ami főként a nőket sújtja. Ciszták alakulnak ki a testben, amik nagyon komoly és fájdalmas tüneteket eredményeznek. Szerencsére nem voltak erős tüneteim, viszont éveken keresztül nem sikerült teherbe esnem. Ennek tudatában teljes életmódváltásba kezdtem, speciális diétát követtem és tornáztam.

A diétám fontos eleme volt, hogy természetes és minél kevésbé feldolgozott anyagokból készült ételeket egyek. Nagyon

megdöbbentett, hogy milyen hatással van a testre az egészséges táplálkozás,

teljesen eltűnt a betegségem és azóta már három lányunk van.

A csokoládé is a diéta része volt?

Nem tudtam megfelelő minőségű, természetes eredetű csokoládét vásárolni, mert a piacon lévő termékek általában tele vannak cukorral vagy édesítőszerekkel. Ezért találtuk ki a férjemmel, hogy csinálunk egy olyan csokoládét, ami megfelel a diétám kritériumainak.

Egyből piacra is lépett?

Azonnal nekiálltunk a kísérleti gyártásnak, de a mézzel ízesített csokoládé tökéletesítése több mint egy évet vett igénybe.

A mézes csokoládé miben különbözik a cukros változattól?

Nem tartalmaz semmilyen mesterségesen előállított alapanyagot. Ennek ára van: nagyon nehéz összedolgozni a csokoládét a mézzel, mivel a méz egy nagyon ragadós anyag. A hagyományosan készített csokoládé melegen szinte úgy folyik, mint a víz. Ha mézzel keverjük a kakaómasszát, akkor az nagyon hamar összeáll és nehéz vele dolgozni. A mézes csokoládé készítéséhez nem is tudjuk használni az automata temperáló gépünket. Amikor összeállt a végső recept, akkor kiküldtünk a masszából egy adagot a belga gyártónak, de azt a választ kaptuk, hogy nem tudnak olyan gépet gyártani, amely a mézes csokoládé temperálására alkalmas. Így a temperálás is teljesen manuális.

 

A teljes cikk: A csokoládénak köszönheti, hogy felépült egy súlyos betegségből

 

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből