Nyomtatás

Oroszország lehet az új csokoládé-nagyhatalom

2021-08-10 696

Az orosz csokoládéexport 2021 elején közel 20 százalékkal megugrott, így az ország az év végére akár a világ kedvelt csokoládéinak gyártóját, Svájcot is lekörözheti.

A Kereskedelmi Világszervezet (WTO) Kereskedelmi Térképének és az ENSZ Comtrade kereskedelmi statisztikai platformjának adatai szerint 2020-ban Oroszország a 11. helyen állt a csokoládétermékek exportálóinak globális rangsorában.Kivitele 729,2 millió dollárt (220 milliárd forint) tett ki, és elérte a 295.700 tonnát. Svájc 109.800 tonnával a 10. helyen állt, ez pedig azt jelentette, hogy a külföldi piacokra 753 millió dollár (227 milliárd forint) értékben értékesítette az édesipari termékeket.

Figyelembe véve a növekvő globális érdeklődést az orosz csokoládé iránt, a helyi szakértők előrejelzése szerint, az orosz gyártók 2021 végére akár már felül is múlhatják a svájci gyártókat a csokoládé és a csokoládéáruk külkereskedelmének tekintetében.

| Forrás: origo.hu - Fotó: Shulevskyy Volodymyr / Shutterstock

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből