Nyomtatás

Ezekkel a családi süteményekkel került be a világ vezető cukrász magazinjába egy magyar étterem

2021-07-12 565

Magyar tehetségek és süteményeik szerepelnek a világ egyik legrangosabb cukrász magazinjában: Tóth Szilárd, a SALT séfje és Dusha Csenge, az étterem desszertséfje népi-családi hangulatot idéző édességeikkel kerültek be a So Good... legfrissebb lapszámába.

A Haute Pâtisserie bibliájának is nevezett So Good... magazin 2007 óta jelenik meg félévente, hogy megmutassa a cukrász szakmában rejlő innovációt, modernitást és kreativitást. A kiadvány minden számában nagyjából 25 séf és cukrász hozza el legújabb és legizgalmasabb desszertjeit, miközben kicsit magukról és az éttermükről is mesélnek. Olyan új elkészítési módszereket, tálalási megoldásokat, alapanyagokat mutatnak, amik később a világ éttermeiben is rendre megjelennek. A So Good... kötelező olvasmány a szakmának és mindenkinek, aki magasabb szinten szeretné űzni a cukrászatot, ezért nagy büszkeség, hogy végre magyar vonatkozás is megjelenik a magazin lapjain.

A magazin legújabb számában a budapesti SALT étterem két desszertje kapott helyet, melyeket először itt láthat a nagyközönség. 

A 2019. októberében nyitott fine dining étterem hű Tóth Szilárd séf szatmári gyökereihez, az erdők-mezők friss és tartósított alapanyagaihoz és ahhoz is, hogy megmutassa vendégeinek a magyar regionális konyha kincseit. Ez a hármas jelenik meg abban a két desszertben, amik a So Good...-ban szerepelnek, és éppen ez az a különlegesség, amire a magazin felfigyelt.

Így miközben az ízvilág felelevenít gyerekkori emlékeket, annál többet is ad. Olyan összetevőket használnak, amikre nem is számít a vendég (ordát, fermentált pollent, feketecitrom-krémet vagy kapor-emulziót) és olyan tálalást adnak ezeknek a klasszikusoknak, ami fine dining környezetben is megállja a helyét, mégi őszintén természetes. 

Nem csak a recepteket hozták magyarok az új lapszámhoz, hanem a nagyszerű fotókat is hazai fotós készítette róluk, aki szorosan részt vett a magazin tartalmi szervezésében egyaránt. Fekete Antonio Cookbooks.hu alapítója is egyben.

 

A teljes cikk: Ezekkel a családi süteményekkel került be a világ vezető cukrász magazinjába egy magyar étterem

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből