Nyomtatás

Kőröshegyen kötelező a csokoládé és a vanília

2021-07-05 919

Negyven éve működik a Kőröshegyi fagyizó, amely a maga egyszerűségében a nyolcvanas évekbe repít vissza. A tulajdonos Gáspár Imre az üzletben mindent egymaga csinál, és ahogy ő mondja, egészen addig folytatja majd, ameddig csak bírja.

A kőröshegyi kis bódéban megállt az idő. Gáspár Imre negyven esztendeje kavargatja és főzi itt a fagylaltokat. Az egykori teherautósofőr-oktató egymaga húzta fel a kis faházat, aztán beletanult a cukrászmesterségbe. A hangulatában és ízeiben is a nyolcvanas éveket idéző kis üzletnek ugyan még Facebook-oldala sincs, de rengeteg a rajongója. A Balaton legjobbjai közt helyet kapó fagylaltozó tulajdonosa készséggel mesélt arról, milyen elveket követ ahhoz, hogy jól menjen az üzlet.

Főzött fagylaltot árulok, saját magam állítóm elő. Van egy kidolgozott receptúrám, amit nem változtattam azóta, amióta csinálom az üzletet. Vaníliának és csokinak mindig lenni kell, ezeknek az egyik titka, hogy friss tejből vannak

– magyarázza Gáspár Imre, hozzátéve: nagy melegben citrom is mindig kapható, a negyedik íz pedig teljesen mindegy, hogy milyen, a lényeg, hogy gyümölcsfagylalt legyen.

 

A Nagyon Balaton stábja elkísérte vásárolni a fagylaltost, aki aznap eperfagyit készített. Gáspár Imre hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy a felhasznált gyümölcs friss legyen, és ugyanez vonatkozik a tojásokra is.

Hogy miért épp fagyizót nyitott annak idején, annak egyszerű oka van: ez volt az, amivel érdemes volt foglalkozni akkor. Az első évben próbálkozott sütemények és torták árusításával is, de miután a nők nagy része vállalati üdülők éttermében dolgozott, ilyesmihez nélküle is könnyedén hozzájutottak. A fagylaltot viszont senki sem tudta előállítani olyan minőségben, ahogy ő. Érdekesség, hogy a csavaros desszertek készítéséhez használt gép a kezdetektől szolgálja a tulajdonost.

A gép is egyidős az üzlettel, tehát 40 éves. Természetesen javítani ezt is kell, de az én eredeti, nyolcadik után tanult szakmám műszerész, és magam javítom 

– büszkélkedett Gáspár Imre, hozzátéve: 

Én már nyugdíjas vagyok, tehát nyugdíj mellett csinálom, és ameddig bírom, addig csinálni fogom.

(Borítókép: Best of Balaton)

 

I Forrás: index.hu

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből