Nyomtatás

Kiszivárgott: a Nestlé-termékek 60 százaléka egészségtelen

2021-06-23 914

A Boci csokit, Nesquicket és Balaton szeletet is gyártó vállalat belső dokumentumaiban ismerte el, hogy több mint 60 százaléka nem tekinthető egészségesnek termékei közül. A Nestlé elsimerte belső dokumentumaiban, termékeinek több mint 60 százaléka nem egészséges – írja a Budapest Környéke a Financial Times-ra hivatkozva. A cég termékei, mely között rengeteg ismert és közkedvelt élelmiszermárka fellelhető, főként a túl sok cukor és só miatt nem tekinthetőek egészségesnek. 

Az ausztrál egészségügyi pontozásos rendszerben mindössze 37 százaléka kapott 3,5 feletti pontszámot a vállalat termékeinek egy felsővezetők között keringő belső prezentáció szerint. A pontrendszer, melyet nemzetközi szinten rengeteg cég felhasznál 1-5-ig terjedően pontozza az egyes ételeket és termékeket.

Ezt a 3,5 pontszámot a Nestlé az egészség definíciójának küszöbeként határozta meg kiszivárgott dokumentumaiban, azonban az általa gyártott termékek majdnem 70 százaléka nem éri el ezt a küszöböt. Legrosszabban az édesség- és jégkrémtermékek teljesítettek, utóbbi 99 százaléka nem érte el a kívánt pontozást.

Jobban teljesítettek azonban a víz és tejtermékei, előbbi 82 százaléka, tejtermékeknek pedig 60 százaléka éri el a 3,5-ös értéket.

A Nescafe, Maggi, Nesquick, Balaton szelet, Smarties, Boci csoki, Cini Minis és a Liont is gyártó óriásvállalat az elmúlt években jelentős fejlesztéseket hajtott végre annak érdekében, hogy termékei egészségesebb szintet érjenek el, de a vállalatnak a prezentáció tanulsága szerint még rengeteg dolga akad.

A Financial Times ugyanakkor kitér arra is, hogy a vizsgált termékekben nincsenek benne a Nestlé bébiételei, állateledelei, kávéi és a bizonyos egészségügyi problémákkal küzdők számára kialakított speciális táplálékok. Ezt tehát azt jelenti, hogy a Nestlé éves bevételének mintegy felét érintik a kiszivárgott adatok.

 

(Forrás: www.atv.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből