Nyomtatás

Ma van a hamburger világnapja

2021-05-28 872

Habár a hamburgert az amerikai gasztronómia egyik alappilléreként tartjuk számon, ez az étel a németirszági Hamburgból származik, ahol a mai hamburgerekhez hasonló szendvicseket ár a 19. században is forgalmazták. Ez a nap az evés élvezetéről szól: kóstoljunk meg mi is egy szaftos hamburgert!

A hamburger persze minden nemzet számára ismerős, köszönhetően például a McDonald’s-nak, de sok ember hite szerint a strandokon és pályaudvarokon található félkilós szörnyetegek az igazi finomságok.

Az utóbbi években viszont kissé átalakult a hamburger megítélése. Budapest gasztronómiai fejlődésével minden jelentősebb kocsma, pub és étterem elkezdte kifejleszteni a saját, speciális burgerét, illetve a külön szendvicsekre specializálódott éttermek is színes foltjai lettek a fővárosnak. A hamburger napjainkban lassan de biztos elveszti pályaudvaros-mekis jellegét és rangos főétellé alakul, ami nem jelent egyet egy zsömlébe rejtett hússzelettel, sokkal inkább ízek izgalmas és bátor kombinációjával.

Hamburger receptek

Hamburger Jamie Olivertől >>

Házi BigMac >>

Sajtburger karamellizált lila hagymával >>

Mini hamburger tejszínes-gombás mártással >>

Hamburger házi zsömlével >>


(Forrás: www.nosalty.hu / www.funzine.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből