Nyomtatás

Nem fut jól a Lindt & Sprüngli szekere

2021-03-02 1434

A svájci Lindt & Sprüngli forgalma és profitja is csökkent tavaly, de az idei évre már bővülést vár. A svájci csokoládégyártó vállalati akvizíciók hatásától megtisztított, úgynevezett organikus eladása 6,1 százalékkal csökkent tavaly, ami megfelelt a cég által becsült 5-7 százalékos visszaesésnek. A forgalom a tavalyi első hat hónapban 8,1 százalékkal esett, a második fél évben némi növekedés következett be.

A cég legfontosabb piacán, Európában az organikus eladások 2,9 százalékkal csökkentek tavaly, az első fél évben 4,9 százalékos esést regisztráltak. A csokoládégyártó organikus eladásai Észak-Amerikában 6,8 százalékkal zuhantak tavaly. A svájci cég idén 6-8 százalék közötti organikus forgalomnövekedést vár, 2022-ben pedig középtávú céljának megfelelő mértékűt, 5-7 százalék közöttit.

A Lindt tavalyi adózott eredménye 320,1 millió frank volt, 37,5 százalékkal kisebb az előző évinél. A zürichi székhelyű vállalat kedden bejelentette azt is, hogy idén júniustól a jövő év végéig 750 millió frank értékben tervez saját részvényt visszavásárolni.

(Forrás: www.tozsdeforum.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből