Nyomtatás

Magyar cukrászra figyel a szakma

2021-01-11 1232

Két év után ismét magyar desszertek jelentek meg az etalonnak számító So Good magazinban. Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza ismét bekerült a legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrászati magazinba.

A spanyol kiadású magazin angol nyelven jelenik meg immáron tíz éve, több mint 300 oldalon. A Fekete Antonio Designfood által fotózott édességekről a pastry chef elmondta: „A Cheesecake torta alapja egy Sable Breton tészta Graham Cracker morzsával megszórva. Erre kerül egy Philadelphia sajtból készült réteg, amely besütés után tejföl réteget kap, végül tovább, vagyis készre sütjük. A kész torta tetejére sajtkrémből készült Cremeux-t dresszírozunk és vanília mousse gömböket helyezünk, végül friss őszibarackkal díszítjük.

Az összeállításban két Éclair is szerepel, amelyeknek tésztája egy fémhengerben sültek ki szezámmaggal és mákkal megszórva. Az üregesre sült tésztát betöltöm, a szezámmagos esetében egy Alunga tejcsokoládé Cremeux-vel, amely közepébe egy mangó-rozmaring gél kerül, és szezámos Jaconde piskótával zárom le. A mákos egy könnyű vanília Chantilly krémet kap, majd közepébe citrom curd és lezárásképpen mákos Jaconde piskóta kerül.”

(forrás: turizmus.com)
Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből