Nyomtatás

Huszonkétmillió csokoládéfigurát készítettek tavaly

2021-01-06 911

A Nestlé diósgyőri csokoládé üzemében idén 22 millió csokoládéfigurát, csaknem 1700 tonna terméket állítottak elő a karácsonyi szezonra, 15 százalékkal kevesebbet, mint tavaly előtt ilyenkor – közölte a vállalat az MTI érdeklődésére.

A csökkenést a koronavírus-járvány miatt mérsékeltebb kereslet magyarázza, de a pandémia ellenére a diósgyőri gyárban nem volt leépítés, sőt a legnehezebb időszakban a dolgozók bérét még emelték is – így  a diósgyőri üzemben a bérelt munkaerővel együtt átlagosan 350-450 ember dolgozik szinte egész évben annak ellenére, hogy csak a szezonra speciális termékek készülnek az üzemben. 

Közölték: ebben a szezonban 27-féle formát használtak, amellyel 110 különféle terméket gyártottak.

A karácsonyi szezonális üreges csokoládéfigurák exportja idén mintegy 1500 tonnát tesz ki. Karácsonyra 23 országba szállítottak, Málta és Ukrajna új piacként jelent meg – tették hozzá.

A tavalyihoz hasonlóan a gyártás jelentős részét idén is a Smarties termékek teszik ki, de a KitKat termékek is nagyon népszerűek, 10 százalékra nőtt arányuk a belföldi portfólióban.

 

(Forrás: www.demokrata.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből