Nyomtatás

Nevezzen az „Év Bejglije” 2020. versenyre – Íme a versenykiírás!

2020-10-16 705

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöksége úgy határozott, hogy a hagyományteremtő céllal 2020-ban első alkalommal meghirdeti az „Év Bejglije” versenyt.

A verseny célja a kézműves bejgli népszerűsítése, hogy a verseny publicitása révén a fogyasztók megismerjék és megkedveljék az igazán kiváló minőségű ünnepi süteményeket. A versenyre az Ipartestület tagjain kívül nem ipartestületi tag cukrászdák is nevezhetnek.

A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak, melyből a bejglire vonatkozó részt a versenykiíráshoz mellékeljük.
A versenyre három kategóriában lehet nevezni.

Verseny kategóriák:

1. kategória: „Hagyományos diós bejgli”
Ebben a kategóriában olyan bejglikkel lehet nevezni, melyek töltelékének domináns összetevője a dió.
A töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40% (m/m), a töltelék jellegét meghatározó anyag mennyisége a töltelékben legalább 40% (m/m). A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak.
Cukrászdánként egy bejgli nevezhető a kategóriában.

2. kategória: „Hagyományos mákos bejgli”
Ebben a kategóriában olyan bejglikkel lehet nevezni, melyek töltelékének domináns összetevője a mák. A töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40% (m/m), a töltelék jellegét meghatározó anyag mennyisége a töltelékben legalább 40% (m/m). A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak.
Cukrászdánként egy bejgli nevezhető a kategóriában.

3. kategória: „Ínyenc bejgli”
Ebben a kategóriában bármely olyan ízesítésű és töltelékű bejglivel lehet nevezni, aminek a jellegét meghatározó alapanyaga szerepel a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában a felhasználható anyagok között. (Pl. dió, mák, gesztenye, gyümölcs és gyümölcskészítmények, kakaó- és csokoládétermékek, fűszerek, citromhéj, mazsola, méz, olajos magvak, tej és tejtermékek).
Ebbe a kategóriába tartoznak a vegyes töltelékű (pl. meggyes-mákos, diós-szilvás stb). bejglik is.
A töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40% (m/m), a töltelék jellegét meghatározó anyag mennyisége a töltelékben legalább 40% (m/m). A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak.
Cukrászdánként maximum kettő bejgli nevezhető a kategóriában.

A versenyen való részvétel és szabályok:
• A nevezett termékek minden kategóriában egységesen 500 g tömegűek lehetnek.
• A nevezéskor a nevezési laphoz mellékelni szükséges az elkészítendő termék pontos receptjét, technológiai leírását. Minden nevezett termékhez a pontos receptet kell leadni! A recepteket a zsűri az értékelés előtt ellenőrzi, a kiírásnak nem megfelelő termékeket nem értékeli!
• Recept nélkül a nevezés érvénytelen, a recepteket a zsűrizés helyszínén megadni már nem lehet!
• A díjazott termékek készítői tudomásul veszik, hogy a termék receptjét az Ipartestület jogosult tagjai számára átadni.
• A díjazott termékek receptjét az Ipartestület a Mester Cukrász magazinban megjelentetheti.

Nevezési díj:
A nevezési díj ipartestületi tagoknak minden kategóriában: 5.000 Ft + ÁFA/termék.
A nevezési díj nem ipartestületi tagoknak minden kategóriában: 10.000 Ft + ÁFA/termék.

A nevezések beérkezési határideje: 2020. november 10.
• A nevezésekkel egy időben kérjük a nevezési díjak befizetését banki átutalással a Mestercukrász Kft. részére a következő bankszámlaszámra: K&H Bank 10402166-50526785-84821001. A nevezési díjról a Mestercukrász Kft. számlát állít ki.
• A nevezési díj befizetésének hiányában a nevezés érvénytelen.
Nevezni a kitöltött és aláírt nevezési lap következő e-mail címre történő elküldésével lehet: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A nevezési lap letölthető honlapunkról: www.cukraszat.net
Minden versenyző a beérkezett nevezési lapok alapján e-mailen visszaigazolást kap.
A zsűrizésről bővebb, részletesebb információt a nevezés után küldünk a versenyzőknek.

Zsűrizés:
• A zsűrizés az Ipartestület székházában történik 2020. november 17-én.
• Az ünnepélyes díjátadás és sajtótájékoztató várható időpontja: 2020. november 26.
• A zsűrizéshez minden nevezett termékből 2 db 500 g tömegű bejglit kell elhozni, jelzés nélküli csomagolásban, mely nem alkalmas a készítő azonosítására.
• A verseny egy körös és anonim. A zsűrizés során a termékeken csak a kiadott rajtszám, illetve a termék megnevezése szerepel. A készítője a zsűri számára az eredményhirdetésig nem ismert.
• A termékeket 5 fős szakmai zsűri fogja értékelni.

Figyelem!
• A díjazott termékeket a díjnyertes cukrászdákban a zsűri, vagy az általuk delegált szakmai testület előre nem egyeztetett időpontban ellenőrizni fogja!

Díjazás:
• Díjazás: mindhárom kategóriában 1 db aranyérem, 1 db ezüstérem, 1 db bronzérem, oklevelek, felajánlások esetén különdíjak.
• Az aranyérmes termékek nyerik el az Év Diós Bejglije, Év Mákos Bejglije és az Év Ínyenc Bejglije címet.

Az ünnepélyes díjátadást sajtótájékoztató keretében tartják.

(Forrás: www.trademagazin.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből