Nyomtatás

Burger King karácsony júliusban

2020-07-28 1409

A gyorsétterem lánc többcsatornás „júliusi karácsony” kampánya reményt és vidámságot csempész a vírushelyzetben elcsüggedt fogyasztók világába. Az új videóban szájmaszkot viselő vásárlók nyilatkoznak arról, mennyire szeretnének már túllépni a 2020-as év nehézségein egy boldogabb, karácsonyi hangulatú időszakba.

A Marketing Dive beszámolója alapján egy floridai Burger King éttermet ténylegesen teljes karácsonyi díszbe és fénybe öltöztettek a kampány idejére. A fogyasztóknak pedig „kettőt 5 dollárért” promócióval kedveskednek, így több hamburger és wrapper válik könnyebben elérhetővé ezekben a nehéz időkben.

Vágyunk a megszokottra

A globális egészségügyi válság és a magas munkanélküliségi következtében sok fogyasztó vágyakozik a dolgok jobbra fordulására, az új „normális” eljövetelére. A Burger King új kampánya pont erre az életérzésre reagál. Az új reklám bemutatja a fogyasztók óhaját, hogy kimenekülhetnek  2020-ból, és egy olyan boldogabb időben lehetnek, mint a karácsony. A hirdetés reményt próbál nyújtani azáltal, hogy emlékezteti a nézőket: a dolgok változnak.


Meghökkentően környezetbarát

A Burger King másik meghökkentő videója is a közelmúltban került ki a világhálóra. Ebben gyerekek énekelnek arról, milyen negatív környezeti hatásai vannak a tehénfarmoknak, konkrétan a tehenek végbélgázának. Az oktatóvideóban egy olyan új Whopper-t reklámoznak, amelynek az alapanyagául szolgáló marhák speciális gyógynövényes diétája csökkenti a metánkibocsátást.


A Burger King értékesítése nagyot zuhant a koronavírus miatti étterem bezárások következtében. Az újranyitásokkal a gyorsétterem lánc kezd talpra állni. A „júliusi karácsony” kampány reményt és biztonságot – mindenki szájmaszkot visel a hirdetésben – sugall, hogy tovább növelje az értékesítést, amikor az USA számos részén ismét növekszik a COVID-19 fertőzöttek száma. Sok fogyasztó továbbra is vonakodik visszatérni a pandémiát megelőző tevékenységekhez, például félnek étterembe menni. A biztonságosabb átvételi módokat – drive-thru és házhozszállítás – kínáló Burger Kinget és a hasonló láncokat ezért előnyben részesítik.

(Forrás: www.trademagazin.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből