Nyomtatás

Vége a nagy csokiháborúnak – kiderült kié a négyszögletes csoki!

2020-07-27 1234

Rendkívüli nap volt a mai a csokiimádók számára, hiszen hosszú évek küzdelme után ma végül eldőlt kié is az igazi négyzet alakú csokoládé (apropó, csoki – itt írtunk a csokoládé egyik nagyon áldásos hatásáról). Évtizedeken át a német Ritter Sport volt ismert négyszögletes csokoládéjairól (legalábbis Németországban), mindig így is reklámozták őket. Így amikor a Milka megpróbálta megtörni a négyzet alakú csokik hegemóniáját Németországban, komoly pereskedés kezdődött.

Az első győzelem a háborúban a Milkáé lett, miután 2016-ban sikerült töröltetniük a bejegyzett védjegyet a négyzet alakú csokira vonatkozóan, viszont azt az ítéletet törölték később. Most a német legfelsőbb bíróság végül úgy döntött, hogy elutasítja a Milka panaszát és a Ritter Sport mellett döntött. A négyszögletes csoki ötlete a legendák szerint még 1932-ben kezdődött, amikor Clara Ritter javasolta, hogy fejlesszenek egy olyan csokit, ami tökéletesen elfér egy zsebben, anélkül, hogy eltörne, de a súlya mégis legyen ugyanakkora, mint egy normál táblának.

A teljes cikk: Vége a nagy csokiháborúnak – kiderült kié a négyszögletes csoki!

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből