Nyomtatás

Rémhír vagy valóság? Tényleg búcsút inthetünk a csokinak 2050-re?

2020-07-17 1259

Bizony, a leendő csokihiányt a klímaváltozásnak tulajdonítják. A témával foglalkozó kutatók sok egyéb probléma mellett arra is figyelmeztetnek, hogy a kakaó növény 2050-re eltűnhet a bolygónkról. És bár messze nem ez lenne az éghajlatváltozás által okozott legnagyobb gond, vannak, akik már most is a megelőzésen dolgoznak, hogy semmiképpen se kelljen lemondanunk kedvenc boldogsághormonunkról.

Mentsük meg a kakaót!

A Mars édességgyártó gigavállalat a cél érdekében együttműködésbe kezdett Kalifornia állam egyetemével. Közös feladatuknak tekintik a jövő kakaótermésének megmentését, természetesen tudományos alapokra helyezve. A megoldást a kakaó növény DNS-ének megváltoztatásában látják, remélik, hogy így a növény jobban elviseli majd az egyre növekvő átlagos hőmérsékletet azokon a területeken, ahol tradicionálisan termesztik. A jelentések szerint a mostani ültetvények terméshozamát még nem befolyásolja az éghajlatváltozás, de a következő növénygenerációét valószínűleg már igen, tehát a tudósoknak még van egy kevés ideje megfelelő megoldást találni. Bízzunk benne, hogy sikerülni fog, máskülönben csokoládé helyett valamilyen mesterséges pótlékot fogunk tudni csak vásárolni, a világ pedig kicsit szomorúbb hely lenne csoki nélkül.

(Forrás: www.izeselet.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből