Nyomtatás

Fagylalt világkupán zsűrizett Somogyi Renáta fagylaltmester

2020-06-19 1210

A világ legrangosabb nemzetközi fagylaltversenye zsűrizésében vett részt Somogyi Renáta, a gyenesdiási Bringatanya Somogyi Fagylaltműhely fagylaltmestere. Csapattal készült a kézműves fagylalt hazájának számító Olaszországba, a Rimini városában kétévente megrendezésre kerülő Coppa del Mondo della Gelateria világkupára, azonban egy váratlan esemény miatt végül ítészként vett részt.

Tavaly augusztusban kapott felkérést a Fagylalt Világszövetség elnökétől, Giancarlo Timballotól arra, hogy állítson össze egy magyar csapatot a 2020 január végi megmérettetésre, s vállalja el a csapatkapitányi pozíciót. A versenyen kizárólag meghívásos alapon lehet részt venni, ez a megtiszteltetés első ízben érte a magyarokat.

Somogyi Renáta megbízatása köszönhető annak, hogy több hazai és nemzetközi versenyen szerepelt eddig kiemelkedő eredményekkel. Magáénak tudhat többek között egy Európa-bajnoki ezüstérmet, egy világbajnoki különdíjat, kétszeres Balaton fagyija verseny győzelmet, emellett az „Év fagylaltja” címet, s 2018-ban megkapta a szakmai nívódíjat is.

A rangos megbízatást teljesítve összehozott egy olyan képzett szakemberekből álló gárdát, amely nemzetközi színtéren is megállja a helyét, és a magyarok számára addig ismeretlen terepen is versenyképes. Ám a sok gyakorlás, befektetett munka ellenére a csapat cukrászának közvetlenül az utazás előtti megbetegedése miatt nem volt lehetséges a részvétel. A versenybizottság ekkor zsűritagnak kérte fel Somogyi Renátát, aki ennek eleget téve a 4 nap alatt 88 fajta kreációt kóstolt, és értékelt.

– Összesen 11 ország mérte össze tudását a rangos eseményen – mondta a gyenesdiási fagylaltmester. – A verseny mind szakmailag, mind pedig baráti és szakmai kapcsolatépítés szempontjából nagyon hasznos volt. Az eredményhirdetés előtt felcsendült a magyar himnusz is. A versenybizottság arról biztosított, hogy két év múlva a csapattal várnak vissza.

A versenyt Olaszország nyerte, Japán végzett a második helyen, Argentína lett a harmadik.


(Forrás: www.keszthely.szuperinfo.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből