Nyomtatás

Az Almdudlert és a Nutellát még Bud Spencernél is jobban szeretjük

2020-06-11 1109

Magyarországon több külföldi színészt vagy együttest is olyan kultusz övez, hogy lényegében a magyar kultúra részeivé váltak. A legjobb példa erre talán Bud Spencer, akinek szobra is van nálunk, és idén már a tizenkettedik rajongói fesztiválját tartották meg. Ilyen még a karácsonyainkat bejgliszinten meghatározó Reszkessetek betörők vagy a rendőr- és MacGyver-viccek szellemiségét idéző Chuck Norris-kultusz.

A téma szubjektivitásából fakadóan nyilván nem könnyű felmérni, hogy melyek azok a Kevinnel való karácsonyozáshoz hasonló külföldi behatások, amelyek különösen jellemeznek minket. Viszonyítási alapot adhatnak viszont a facebookos rajongói oldalak, amelyek segítenek bemutatni, hogy milyen külföldi jelenségek érdeklik leginkább a magyarokat.

Bár Magyarországon csak 2012 óta lehet kapni az Almdudlert, a hegyi romantikára építő osztrák szénsavas üdítő nagyon betalált a magyaroknál. Több mint százezer magyar követi a német nyelvű oldalát, ami az összes kedvelő több mint 20 százaléka. A második helyen egy Farmarena nevű számítógépes játék áll, amelyet egy hamburgi cég fejlesztett. Az ingyenesen játszható gazdálkodós játék elsődleges célcsoportja a 30-as, 40-es nők. Az őt követő 1+1=69 oldal kevésbé érthető, mindenesetre már nyolc éve nem frissült.

A lista alapján a külföldi zeneadók különösen népszerűek, az MTV és a VIVA is szerepel rajta. Úgy tűnik, a Nutella is nagy kedvence a magyaroknak, több mint 200 ezren kedvelik, és a húszas élbolyban van a leginkább cukorból és pálmaolajból készült krém gyártója, a Ferrero Rocher is. A hatodik helyen tűnik fel Bud Spencer közel 200 százezer magyar kedvelővel, amely az összes rajongó hét százaléka (azaz nálunk mintegy harmincszor több kedvelője van, mint egy átlagos országban) és Terence Hill is ott van a listán.

A teljes cikk: Az Almdudlert és a Nutellát még Bud Spencernél is jobban szeretjük

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből