Nyomtatás

A csokinyuszisokat sem kerüli el a válság

2020-04-09 898

Nyakunkon a húsvét, normál helyzetben ez a csokinyuszik vásárlásának időszaka. A koronavírus-járvány azonban ezt is megváltoztatta.

Egy római csokoládégyár munkásai is szájmaszkot és védőkesztyűt viselnek, valamint megtartják egymással a szükséges távolságot. Bár egész Olaszország karanténban van, a forgalomra ez még sincs hatással. "Mivel üzletben most nem tudjuk eladni a termékeinket, áttértünk a kiszállításra. Szerencsére már volt tapasztalatunk ebben, most pedig annyi a rendelés, mint soha korábban", tájékoztatott a tulajdonos.

 

A francia csokoládékészítők már jóval a járvány előtt felkészültek a húsvétra. A hűtő-tárolók árutól roskadoznak, az üzletek azonban zárva tartanak, ami hatalmas gond a kisebb boltok tulajdonosainak. "Nagyon komoly, 1500-2000 eurós rendelésem volt például egy nővérotthontól, de szinte mindet törölték". mondta François Le Bret, a párizsi Chocolats Rive Gauche üzlet tulajdonosa.

Philippe Cornet csokoládékészítő kisiparos arra panaszkodott, hogy a szíve szakad meg amikor össze kell törnie a műveit, vagy elolvadnak, és ki kell dobni őket. Alig tud aludni emiatt.

A francia csokoládékészítők általában húsvétkor keresik meg az egész évi jövedelmük mintegy 25 százalékát, most viszont ennek töredékével kell beérniük.

(forrás: Euronews)
Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből