Nyomtatás

Három balatoni is van az ország tíz legjobb vidéki cukrászdája között, itt a toplista

2020-03-05 1001

Az abszolút első helyezettet három éve nem lehet letaszítani a trónról. A Magyarország legjobb éttermeit pontozó és listába gyűjtő, évente megjelenő Dining Guide TOP100 Étteremkalauz a fővárosiak mellett rengeteg vidéki vendéglátóhelyet sorakoztat fel. Most a legjobb vidéki cukrászdákról közölt egy tízes listát - írja a Hello Vidék.

A gyűjtést nem rangsor, hanem betűrend szerint állította össze a kalauz, amelynek értékelése szerint

az abszolút első immár három éve a váci Mihályi Patisserie.

Az márciusban 12 éves fennállását ünneplő cukrászat a francia stílus magyarországi úttörője, hosszú ideje töretlen a sikere. Választékában megtalálhatók a tökéletesen elkészített magyar klasszikusok, a mára ikonikussá vált Dobos desszert vagy a Rákóczi túrós, szerepelnek a francia és olasz inspirációk is.

A top 10-es lista további helyezettjei:

Apátsági Rege Cukrászda (Tihany)

A kibővült, felújított cukrászdát 3 éve üzemelteti a Pannonhalmi Apátság. A kínálat is megújult: a Rege egy klasszikus cukrászda mai felfogásban, részben egyedi választékkal. A szortimentben helyet kapnak a Tihanyi Bencés Apátság saját termékei, a helyi édességek, Gellért atya gyógyteái, likőrök és apátsági sörök.

Annak érzékeltetésére, hogy ezek a rangsorok mennyire lehetnek objektívek, a Hello Világ szerkesztői beszúrtak egy posztot, amelyet a Portfolio Csoporthoz tartozó Pénzcentrum egyik szerkesztője írt nyári tapasztalatairól.

Bergmann cukrászdák (Balatonfüred)

Családi vállalkozásként működik, a klasszikus polgári cukrászdák hangulatát idézi. A hagyományosnak mondott magyar desszertek mellett a ház saját kreációi közül is válogathatunk. A vendégek szerint az ország egyik, ha nem a legjobb krémesét náluk lehet kapni, az étteremkalauz ugyanakkor a náluk kapható kenyerekre is felhívja a figyelmet.

Damniczki cukrász manufaktúra (Székesfehérvár)

Több mint 25 éve működik, fagylaltjaik többszörösen díjazottak, mára az újhullámos francia desszertek irányába is elmozdultak. A kínálat kialakításában hangsúlyos a régi, hagyományos receptekből való kiindulás, modern, korszerű megközelítésben.

Desszertem (Miskolc)

A szakértők szerint bátor lépés volt létrehozni egy francia, modern magyar stílusú desszertműhelyt a kelet-magyarországi régióban, amire nem annyira jellemző, hogy a cukrászdák kínálata lépést tartana a haladó gondolkodású éttermek folyamatosan emelkedő színvonalával. A magad minőségű alapanyagok használata és a technológiai tudás tisztelete a koncepciójuk része.

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda (Sopron)

Családi vállalkozás, az osztrák Harrer cukrászdinasztia már négy generáció óta működik. Első magyarországi üzletük a soproni, 1995-ben nyitották, a csokoládéműhely nagyon népszerű, 2009 óta üzemel. Hűen és hitelesen képviselik a tudáson, tapasztalaton, magas színvonalon alapuló értékeket.

Kiss-Virág Cukrászda (Vámospércs)

Több mint húszéves múltra tekint vissza, fennállását újító szellemű gondolkodásmód és a magas minőségű, friss alapanyaghasználat jellemzi. Kínálatukban főleg a hagyományos desszertek újragondolt verziói szerepelnek.

Mónisüti (Gyenesdiás)

Két éve még csak más cukrászdáknak beszállító cukrászüzemként szerepelt az étteremkalauz toplistáján, ezután nyitották meg a saját helyüket. Mostanra a süteményeikkel már találkozhatunk például Keszthelyen, Sopronban, Szombathelyen, Hévízen, Balatonfüreden, Zalaegerszegen, Sárváron és Balatonföldváron is.

Sakura cukrászda és reggeliző (Nagymaros)

A nevében a japán cseresznyevirágzást felidéző hely a festői Dunakanyarban várja a vendégeit. A francia desszertekkel vegyített kínálat a műfajhoz képest széles: aprósüteményben is erősek, de nem riadnak vissza a roppanós krémlapok közé töltött krémesektől és a Mille feuille tartoktól sem. A szépen épített desszertek mellett kiemelkedő a tortaválaszték is. Reggelizőhelyként és kávézóként is üzemelnek, a tavaszi-nyári szezonban otthonos teraszukon kellemes az ejtőzés.

Százéves Cukrászda (Gyula)

1840-ben alapította Salis András cukrászmester, idén ünneplik a 180. évfordulót. Elkötelezettek a magyar színvonalas cukrászat és a magas minőségű alapanyagok használatában. A Kézműves Cukrászat által készített minőségi sütemények, főzött fagylaltok és Cadeau kézműves bonbonok is kaphatók náluk.

Forrás: infostart.hu

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből