Nyomtatás

A Mars közzétette kakaó fenntarthatósági tervének első éves jelentését

2019-11-11 1404

A Mars Wrigley, a népszerű csokoládészeletek több mint 100 éves gyártója és a világ egyik legnagyobb kakaófelhasználója közzétette, milyen lépéseket tesz a fenntartható kakaó ellátási láncért Cocoa for Generations elnevezésű tervén keresztül. A fenntarthatósági terv, amely mögött egy 1 milliárd dolláros befektetés áll, és a kisbirtokos kakaótermelőket állítja a középpontba, nemrég mérföldkőhöz érkezett, amikor a vállalat közzétette erről szóló, első éves jelentését a World Cocoa Foundation 2019-es berlini ülésén.

Először tette közzé a Mars a tavaly szeptemberben bejelentett Cocoa for Generations nevű fenntartható kakaótermesztési tervének eredményeit. A stratégián keresztül a vállalat célkitűzése, hogy 2025-ig 100%-ban átláthatóvá tegye kakaó ellátási láncát. A világ egyik legnagyobb csokoládégyártójaként a Mars közvetlenül tapasztalja a jelenlegi kakaó ellátási láncot érintő problémákat, mint amilyen a veszélyes körülmények között végzett gyermekmunka, a kistermelő gazdák alacsony bevétele és a védett területeken történő kakaótermesztésből fakadó egyre növekvő erdőirtás.

Annak érdekében, hogy felvegye a harcot ezekkel a problémákkal, és teljes mértékben átláthatóvá tegye ellátási láncát, a Mars felmérte a jelenlegi kakaó ellátási láncot, és beazonosította a három legsürgetőbb feladatot ezen belül. Így a gyermekek védelme, az erdők megőrzése és a termelők bevételeinek javítása kerültek a terv középpontjába.

A három meghatározott területen belül a Mars további részletes stratégiákat dolgozott ki. Míg a Responsible Cocoa oday terven keresztül egy felelős kakaótermesztési rendszer kiépítésén dolgozik a beszállítóival közösen, addig a Cocoa and Forest célkitűzésének célja a kakaótermesztés miatti erdőirtások megfékezése.  Mindezek mellett a terv középpontjában álló kakaó közösségek és az emberi jogok védelme mellett is fokozottan kiáll. Ez utóbbi törekvéséhez tartozik, hogy a kakaóközösségeket erősíti pénzügyi tudatossági képzések szervezésén keresztül, mikrofinanszírozási intézményeket tesz elérhetővé az ellátási láncuk tagjai számára, fokozottan ellenőrzi a gyermekmunkát, és edukációs üléseken hívja fel a figyelmet ennek veszélyeire.

Melyik E-szám mit jelöl az élelmiszereken? Nézd meg ITT!

A World Cocoa Foundation berlini ülésén tartott beszédében, John Ament, a Mars Wrigley globális kakaóért felelős alelnöke a következőket emelte ki a Cocoa for Generations terv eredményei közül:-több mint 272.000 kistermelő kakaótermesztő támogatása a certifikációban, összesen 198 szervezet segítségével;
-több mint 428.000 bő árnyékot adó fa kiosztása, amellyel 30.006 kistermelőt segítettek;
-személyre szóló mezőgazdasági oktatás több mint 74.530 termelő számára;
-beszállítói listájának, a származási országok és a jelenlegi ellátási lánc átláthatósági szintjének közzététele;
-akciótervek kidolgozása és közzététele a világ legnagyobb, egyben legsérülékenyebb kakaótermesztési területeire, Ghánára és Elefántcsontpartra nézve;

Az idei jelentés az első a Mars éves jelentéseinek sorában, amelyekben a vállalat közzéteszi majd a Cocoa for Generations tervében foglalt törekvéseinek eredményeit.

profitline.hu

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből