Nyomtatás

A csokoládéimádók belekóstoltak a jóba

2019-10-29 865

Közel háromezren döntöttek úgy a múlt szombaton, hogy megédesítik napjukat az idei utolsó Spájzon. Azért idei utolsó, mert ez a rendezvény 2016 óta évente négy alkalommal várja az érdeklődőket Pakson, a Szent István téren. Amiképpen tavaly ilyenkor, most is a csokoládé volt a Spájz kedvelt és kínált csemegéje. 

Mint Matus Dóra ötletgazda és a vásárt szervező Agricum termelői termékek boltjának a vezetője elmondta, a Spájz immár túlnőtte megyei keretét, egyfajta regionális vásári forgataggá változott. Ezt bizonyítja az is, hogy például Dunaújvárosból külön busz hozta a csokirajongókat az atomvárosba. Emellett budapesti, ercsi, szegedi és veszprémi vendégek is belekóstoltak a jóba, s ugyanígy tett a helyi orosz kolónia számos tagja is.

A közönségnek kizárólag a bőség zavarával kellett megküzdenie, hiszen a 9 és 14 óra között zajló fesztiválon mintha a világ összes finomsága összpontosult volna. A standokon rengeteg kézműves csokoládé és bonbon, túró rudi, csokis puszedli, isler, linzer, csokis túró­krém kínálta magát, sőt, még csokiba mártott chili is, utóbbi a legelkötelezettebb ínyencek számára. A fehér csokoládé, a tejcsokoládé és az étcsokoládé mellett a látogatók nyugtázhatták a rubincsoki és a karamellizált fehér csoki meglétét is. A Borcsók – Borok és bonbonok sátornál az érdeklődők megtudhatták, hogy melyik borhoz mely csokoládé illik, a decsi Unyi Mária pedig visszatérő alkotóként csokidíszítő workshopot tartott. Nagy sikerrel mutatkoztak be a nagyszokolyi asszonyok, akik friss fánkot kínáltak csokiöntettel.

Olvass tovább: A csokoládéimádók belekóstoltak a jóba

(Csokoládé Világ)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből