Nyomtatás

Elindult a Kösziméter. Első eredmények a Nagy Köszönöm Tesztről.

2019-10-07 1543

Közelebb hozza az embereket, és jobbá teszi a napunkat, hangulatunkat – már egy egyszerű „köszönömnek” is sokat köszönhetünk, derült ki abból a különleges tesztből, amelyet az egyik legnagyobb csokoládédesszert gyártó márka megbízásából készült a Hála Világnapja alkalmából.

Köszönöm – nem csak hallani, hanem kimondani is sokan szeretik ezt az szót, tette egyértelművé az a rendhagyó felmérés, amely az egyik legnagyobb csokoládédesszert gyártó márka megbízásából készült a szeptember 21-ei Hála Világnapja alkalmából. Kiderült, hogy a legtöbben megéljük a hála kapcsolaterősítő hatását, látjuk, hogy egy szívből jövő köszönöm a legrövidebb híd két ember között. A „Nagy Köszönöm Tesztet” eddig kitöltő közel 4700 ember 65 százaléka ugyanis azt érzi: Egy egyszerű „Köszönöm!” közelebb hozza egymáshoz az embereket. 

Ugyanilyen arányban érezzük úgy: „Amikor valaki köszönetet mond, akinek segítettem vagy szívességet tettem, az egész napom jobb hangulatban telik.”Meglepő módon ennél is nagyobb, 76 százalékos arányban állítják a tesztet kitöltők, hogy nem csak az jó érzés, ha nekik köszönnek meg egy szívességet, hanem az is, ha ők mondanak köszönetet valaki másnak. Mindezek ismeretében aligha meglepő, hogy a „Nagy Köszönöm Tesztben” részvevők 95 százaléka szerint fontos megköszönni, ha valaki segít vagy szívességet tesz nekünk, 72 százalék pedig szimpatikusabbnak találja azokat, akik megköszönik a segítséget. Vagyis az eredmények alátámasztják, hogy szinte mindannyian tisztában vagyunk vele, mennyire fontos kifejeznünk a hálánkat, és megköszönni azt, ha egy másik ember tesz értünk valamit.

Az eredmények rámutattak arra is, hogy a mindennapok rohanásában sokunknak elterelődik a figyelme, és sajnos elfelejtjük kimondani: köszönöm! A teszt mintegy 4700 kitöltője közül több mint ötszázan értenek teljesen egyet azzal, hogy olykor annyira lekötik az embert a saját ügyei, hogy elfelejt köszönetet mondani valakinek, aki megérdemelné. Sokan vannak olyanok is, akik többet is adnak egy köszönömnél: ők írásban vagy akár egy apró figyelmességgel is meghálálják azt, ha valaki segítőkész vagy kedves volt velük. Mindezek tükrében aligha meglepő, szinte mindannyian egyetértünk abban, mennyire fontos megtanítani a gyermekeinknek, hogy ne vegyék természetesnek, ha a másik ember tesz értük valamit. A tesztet kitöltők 88 százaléka vélekedett így. 

Olvass tovább: Elindult a Kösziméter. Első eredmények a Nagy Köszönöm Tesztről.

(Csokoládé Világ)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből