Nyomtatás

Nem jöttek be az idei Ország Tortái?

2019-09-09 1195

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenharmadik éve hirdeti meg az Ország Tortája címért folyó versenyt, és nyolcadik éve rendszeres a Magyarország Cukormentes Tortája titulusért zajló közdelem is. Az év tortáit készíteni presztízs: az elnevezések mára márkanévvé fejlődtek, és ha a rendszer jól működik, nemcsak a tortákat kiötlő cukrászok jó hírét viszik a recept alapján sütő mesterek, de a szakma és a sütiszerető nagyközönség is jól jár.

A többkörös versenyeztetéssel kiválasztott torták receptjei januártól lesznek sajtónyilvánosak. Addig viszont csak azok az ipartestületi tagok készíthetik a Boldogasszony csipkéjét és a Kicsi Gesztenyét, akik szerződésben vállalták, hogy semmiben nem térnek el a rendelkezésükre bocsátott recepttől. Idén is több száz fővárosi és vidéki cukrászda süt majd, de a más-más műhelyekben születő sütemények most sem egyformák. Továbbra sincs garancia arra, hogy a listán szereplő cukrászdákban ugyanolyat kapjunk. Pedig a receptek pontos követése közös érdek lenne.

A 2019-es évi cukormentes győztes, a Kicsi Gesztenye megalkotójával, Gyuris Lászlóval, a szegedi A Cappella Cukrászda aranykoszorús cukrászmesterével a miérteket kutattuk, a Magyar Gasztronómia Egyesület képviselői és tesztcsapatuk segítségével pedig Budapesten eredtünk a legautentikusabb torták nyomába.

Olvass tovább: Nem jöttek be az idei Ország Tortái?

(Csokoládé Világ)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből