Nyomtatás

Megvan, hány tábla csoki ölhet meg

2019-06-18 2271

„Ebből bármennyit meg tudnék enni, olyan finom” – ismerős? Nos, talán még sincs így..."Haszontalan, ámde nagyon érdekes dolgok a világról" mottóval ezúttal egy Popular Science cikket szemlézünk, amiben kiszámolták, hogy a hétköznapi ételekből mekkora az az adag, ami megölhet egy embert. A legtöbbet nem tudnánk teljesíteni, de a dinnyével jó lesz vigyázni.

1. Marhamáj

Míg a tengerentúlon viszolyognak tőle, több konyha, köztük a magyar is szereti a belsőségeket. A marhamáj annyi A-vitamint tartalmaz, hogy azt akár túl is adagolhatjuk. Azért nem kell nagyon aggódni,

legalább 162 kilót kéne megennünk belőle, ennyit még Fekete László sem reggelizik versenynapon.

2. Avokádó

Ez a jótékony zsírokkal teli gyümölcs csaknem kétszer annyi káliumot tartalmaz, mint egy banán. Ha ebből túl sok kerül a véráramba, az szívproblémákhoz vezet, amelyekhez a mérgezés általános tünetei csatlakoznak, úgymint émelygés, hányás, hasi fájdalom, gyengeség, rossz közérzet. Legalább 200 darab kell ahhoz, hogy betegek legyünk tőle.

3. Étcsokoládé

A koffeinhez hasonlóan a kakaóban lévő teobromin hatására emelkedik a szívfrekvencia, a vérnyomás, ami esetenként hirtelen szívmegálláshoz vezet. Itt sem esélyes, hogy belehalunk, mert legalább 332 szeletet kellene megennünk legalább ahhoz, hogy baj legyen.

4. Görögdinnye

Bármilyen folyadékban gazdag gyümölcs is megölhet. A víz elárasztja a sejteket, a felborult elektrolit-egyensúly miatt a sejtek megduzzadnak, megnövelve például a koponyaüregi nyomást. Ha a nyomás túl nagy, agyi ödéma keletkezhet, és a központi idegrendszer sérülése miatt eszméletvesztés, sőt kóma, halál is bekövetkezhet

A tudományos portál szerint legalább 3 nagy dinnyét kellene megennünk a tünetekhez, férfiaknak négyet.

5. Kávé

Túl sok koffein szédülést, magas vérnyomást, szívritmuszavart és még görcsrohamokat is okozhat. A tudósok szerint a biztosan kritikus mennyiség 50 csésze. Azért ne próbáljuk ki, még a 10-et sem.

6. Szerecsendió

Elég mindössze 6,5 teáskanál ebből az ünnepi fűszerből, hogy nagy baj legyen a pszichoaktív kémiai mirisztininnek köszönhetően.


(Forrás: www.szeretlekmagyarorszag.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből