Nyomtatás

Óriási bejelentés a Nestlétől, minden megváltozik a kakaó körül

2019-03-04 2146

A műanyaghulladék-szennyezettségével kapcsolatos vállalásai alapján a Nestlé elkezdi száműzni termékei csomagolásából a műanyagot. Az első ilyen termék már meg is jelent, ez a papírcsomagolású Nestlé All Natural kakaópor, amely egyébként azért is lehet kelendő, mert csak természetes anyagot tartalmaz.

A papírcsomagolásra viszont jobban oda kell majd figyelnünk, mert rövidebb lesz a szavatossági ideje. A Nestlé All Natural rövidesen hazánkban is megjelenik. A 152 éves Nestlé, melynek hazai gyárai olyan termékeket adtak a magyar piacnak, mint az első BOCI csoki (1927), Szerencsi kakaó (1930), Balaton szelet (1950), vagy akár a Nescafé 3 in 1 (2002), 80 százalékban hazai beszállítókkal dolgozik együtt, és a kivitele 15-ször nagyobb, mint az importja. A Nestlé több mint 450 alkalmazottat és mintegy 100 alkalmi munkaerőt foglalkoztat Magyarországon.

Az új NESQUIK bevezetése alig két hónappal követi a Nestlé vállalását, amely felgyorsítja a műanyaghulladékok leküzdésére irányuló intézkedéseit.

A szerencsi gyárban készülő NESQUIK All Natural kakaópor új csomagolása az egyik első lépése ennek a folyamatnak, amely a műanyag csomagolását újrahasznosítható papírcsomagolással váltja fel.

A Nestlé 2018 áprilisában döntötte el, hogy 2025-re jelentősen növeli termékei újrahasznosítható, illetve újrahasználható anyagokból készített csomagolását. A cég a svájci Lausanne-ban egy 5000 fős kutatóközpontot tart fenn, mely eddig elsősorban élelmiszerfejlesztéssel foglalkozott, de manapság egyre inkább előtérbe kerül a technológiai fejlesztés is.

Olvass tovább:  Óriási bejelentés a Nestlétől, minden megváltozik a kakaó körül

(Csokoládé Világ)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből