Nyomtatás

A bonbonok és trüffelek specialistái – Bonbonier

2019-02-26 1210

Tizenhét nemzetközi elismerés, kiváló ízkombinációk, egyedi dizájn – így lehetne röviden jellemezni a gyerekkori álomból született Bonbonier kézműves csokoládét. Az egyik alapítóval, Csomor Tamással beszélgettünk a Király utcai kis kávézó-csokizó-sütizőben.

Pici díszdoboz rejtette finomságok

A Bonbonier megálmodója, Erdélyi Nóra kilenc év sikeres reklámszakemberi tapasztalattal a háta mögött, új kihívások után kutatva vágott bele a vállalkozásba. Ebben az is közrejátszott, hogy mindig is szenvedélye volt a csokoládé, nemcsak fogyasztani szerette, hanem elhatározta, hogy gyerekkori álmát megvalósítva kitanulja a csokoládékészítés csínját-bínját. „2012-ben autodidakta módon kezdett el foglalkozni az új szakma elsajátításával, majd miután rájött, hogy ez nem elég, megszerezte a szakmában komoly mércének tartott Chocolateur diplomát” – mondta el Csomor Tamás, Nóra alapítótársa. Meghatározó esemény volt a Bonbonier létrejöttében, amikor Nóra megmutatta a munkahelyén a kreatív termékeit, cége pedig egyből rendelt tőle 30 dobozzal karácsonyi ajándék gyanánt a partnereinek. Ez után beindult a biznisz: Nóra egy évig bírta még párhuzamosan a reklámcégbeli munkáját és a csokoládékészítést, majd társa támogatásával belevágtak a vállalkozásba. „Kibéreltünk egy standot egy csokoládéfesztiválra, és beszereztük a szükséges engedélyeket, a csomagolóanyagot és minden egyebet, ami egy vállalkozás indításához szükséges” – emlékezett vissza Tamás a márka születésére.

„A Bonbonier név tökéletesen lefedi azt, ami itt készül, hiszen jelentése nem más, mint egy pici díszdoboz, melyben régen nagyszüleink édességeket és bonbonokat tároltak, abból pedig szeretettel kínálgatták az unokáknak, családtagoknak a finomságokat”

– mutat rá a weboldalukon az ötletgazda.

A Bonbonier hosszú ideig rendezvényeken, vásárokban és viszonteladóknál árulta a termékeit, a legfontosabb mérföldkövet pedig a repülőtéren való megjelenés jelentette, onnantól kezdve olyan hátterük volt, amely biztos alapot adott a vállalkozásnak. Saját üzletüket kétéves tervezés után, tavaly júliusban nyitották meg, amely nyáron főként fagylaltozóként, télen pedig csokoládés-süteményes kávézóként üzemel. „Tavaly vezettük be a fagylaltot, és idén már süteményekkel bővítettük a portfóliót, de a fő vonal, amelyet képviselünk, továbbra is a csokoládé” – mondta el Csomor Tamás. Ő a vállalkozás üzleti részéért felel, míg Nóra a termékeket gyártja.

Tovább a teljes cikkhez: A bonbonok és trüffelek specialistái – Bonbonier

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből