Nyomtatás

„Garzonból” induló világmárka – a chocoMe sikersztorija 

2019-02-20 1624

Ki ne ismerné a hatalmas gyümölcsdarabokkal tarkított kézműves csokoládét, a chocoMe-t? Azt azonban kevesen tudják, hogy a nemzetközileg is elismert márka egyszemélyes vállalkozásként indult egy budapesti, XIII. kerületi, apró kis műhelyben.

Mészáros Gábor a semmiből épített fel exkluzív világmárkát – gondosan figyelve az alapanyagok minőségére és a marketing kiépítésére. A Business Class Magazin is ellátogatott a világ egyik legfinomabb csokiját készítő gyárba, a chocoMe-be.

Válságból feltámadás

A gazdasági válság ideje alatt Mészáros Gábor egyik napról a másikra veszítette el jól fizető munkahelyét a Heinekennél, ahol hat évet dolgozott marketingesként. Hónapokig próbált elhelyezkedni, de azt tapasztalta, hogy ha a cégek új szakembert keresnek, akkor azt megpróbálják belső munkaerőből megoldani. Fél év keresés után elhatározta, hogy saját vállalkozásba kezd. „Nagyon szerettem a gasztronómiát, ezért úgy döntöttem, a vendéglátáshoz köthető vállalkozást indítok” – mondta el. Amszterdamban volt egy kedvenc path tai-jellegű étterme, és mivel Magyarországon 2010-ben még nem volt elterjedt a thaiföldi konyha, egy hasonló street foodot akart nyitni. A belvárosi magas bérleti díjak miatt, megtakarítás és bankhitel nélkül azonban el kellett vetnie az ötletet, míg végül a legkisebb befektetéssel indítható vállalkozás, a csokoládé mellett döntött.

„Az ötlet megvalósításához pluszerőforrás hiányában, amiből szakembert alkalmazhattam volna, nekem kellett megtanulni a szakmát”

– mesélte. Ezután indította el azt a folyamatot, amelynek részei azok a számára addig ismeretlen területek, mint a termékfejlesztés, a csomagolásfejlesztés, a márka- és arculatfejlesztés és az üzemkialakítás. Elkezdett autodidakta módon csokoládét készíteni, azután beiratkozott a belgiumi callebaut-i csokiakadémiára, majd Franciaországban, a Valrhona csokoládégyárban végzett el egy képzést. Végül egy olaszországi akadémia csokoládégépeket gyártó cégénél tanulta ki cukrászokkal és séfekkel, hogy a megvásárolt eszközöket hogyan kell használni. „A chocoMe egyszemélyes vállalkozásként indult. Nem voltak olyan nagyra törő álmaim, hogy 25 országban legyünk jelen, és 62 nemzetközi díjat nyerjünk” – vallotta be az alapító.

Tovább a teljes cikkhez: „Garzonból” induló világmárka – a chocoMe sikersztorija

 

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből