2018. december 15., szombat - Valér

A legfinomabb és legszebb csokik közt egy magyar

Hol találhatók a világon a legfinomabb és legszebb küllemű csokoládék? A Condé Nast Traveller szerint többek között Budapesten! Korábban a HG.HU-n is bemutattuk a Rózsavölgyi Csokoládé különleges csokijait és bonbonjait, akkor az eredetileg grafikus és rajzfilmkészítő Csiszár Katalin tulajdonos mesélt a kifinomult csokoládéművészet titkairól.

Az amerikai Condé Nast Traveler most a világ legfinomabb és egyben legmutatósabb csokoládéit gyűjtötte egy listába, amelyre véleményünk szerint teljesen megérdemelten került fel a magyar csokoládékülönlegességeket gyártó cég.

"Van azonban még egy ismertetőjegyük: táblás csokijuk esetében mellőzték, hogy ők is a mindenki által használt csokoládéformákkal dolgozzanak, és Katalin Iparon végzett egykori évfolyamtársával terveztettek egyedi táblát. Ő maga inspirációforrásként véletlenül sem csokoládéból merít, inkább a festmények, a filmek, az építészet világából – a sörös bonbont például kedvenc filmje, a Sörgyári capriccio ihlette.

Kreativitását a Rózsavölgyi csomagolópapírja is tükrözi, melynek tervezéséhez jól jött a grafikus képzettség. Olyannyira, hogy a Rózsavölgyi-arculat szakmai oldalról is kapott elismerést: szerepelt a Magyar Formatervezési Díj 2008-as kiállításán. A játékos, dzsungeles csomagoló fekete-fehér színvilágából indultak ki az üzlet designjánál is, kiegészítve azt a zölddel. Ha minden a tervek szerint halad, a közeljövőben nagyobb mennyiségben ismerkedhetnek a Rózsavölgyi Csokoládé színes világával az édesszájúak: a csokoládé-utánpótlás garantálására nagyobb műhelyben erősítenék a kakaóbab-feldolgozást" - írta anno a designcsokiról a HG.HU.

(Forrás: HG.HU)

  • 1
  • 2
  • 3