2017. szeptember 22., péntek - Móric

Kreativitás és csokoládé

chocolate vendingMinden csokimúzeum maga az Édes Veszély: miközben látszólag türelemre és önmérsékletre tanítja az elbűvölt bámészkodót, valójában csak egyre fokozza a vágyat, hogy aztán a látogatás féktelen csokirohamban teljesedjen ki. Na de őszintén, ki ne vállalna szívesen ilyen kockázatot? Az igazán jó csokimúzeumokban persze elképzelhetetlen, hogy a csokitörténelemről szóló tárlatokat...

kitkat sushiTokio Ginza-negyedében nyílt meg a Kit-Kat csokimárka legújabb boltja, amit azzal ünnepelnek, hogy limitált mennyiségben sushi alakú Kit-Kateket adnak a bizonyos összeg fölött vásárlóknak - írja a Kreatív.hu. A különlegességet Yasuaki Takagi mesterszakács tervezte, az egyik verzió egy tökpudingos Kit-Kat puffasztott rizsre helyezve.

csokilegoAz étel nem játék! – hallottuk sokszor gyerekként az asztalnál. Van, akinek azonban éppen az ehető játék hozza meg az étvágyát! Nem meglepő, hogy a japánoknál kezdték el a legót is ehető változatban gyártani. A kreativitást Akihiro Mizuuchi japán designer ehető játékával valószínűleg könnyebben sajátítják el a gyerekek és a felnőttek is. Már ha nem eszik meg előbb az alapanyagot...

byloveVan a piacon egy csoki, amely csak harmadsorban csoki, bármilyen finom is. A byLove ugyanis elsősorban üzenet, másodsorban pedig ajándék. Olyannyira az, hogy sokan, akik kapják, fel sem bontják, hanem megőrzik szinte érintetlenül. 'Munkatársnak adnék valami apró ajándékot csak, hogy kicsit feldobjam a napját...'

A pizza újragondolása csokoládérajongóknak nem lehet könnyű. Minden esetre némelyeknek sikerül időnként meglepő és mulatságos, ugyanakkor ínycsiklandozó ötletekkel meglepni a közönséget. Az alábbi kép az Instragramon hódít, talán nemsokára már rendelhető lesz... Ennél tökéletesebb látványt aligha tudnának elképzelni a pizzarajongó csokifüggők.

Hol találhatók a világon a legfinomabb és legszebb küllemű csokoládék? A Condé Nast Traveller szerint többek között Budapesten! Korábban a HG.HU-n is bemutattuk a Rózsavölgyi Csokoládé különleges csokijait és bonbonjait, akkor az eredetileg grafikus és rajzfilmkészítő Csiszár Katalin tulajdonos mesélt a kifinomult csokoládéművészet titkairól.

Jen Lindsey-Clark szakmáját tekintve csokoládé-művész (és kicsit talán túlságosan is Benedict Cumberbatch rajongó). A hölgy tavaly egy igencsak hatalmas projektbe vágott bele, mely méreteit tekintve és a belefektetett munkaórák számában is grandiózus. 250 óra alatt készítette el ugyanis az életnagyságú Benedict Cumberbatch csokoládé szobrot.

Elképesztő trendet ért el egy magyar mézeskalács-késztő mester videója, amit február 26-án este posztolt a Mézesmanna nevű Facebook-oldalára, és három nap alatt több mint 40 millióan tekintettek meg. Czink Judit cukrászmester Ajkán él, és eddigi mézeskalács videóival is sok tízezres közösséget szólított meg.

Igazi gasztronauta lehetsz, ha utazást teszel a csokoládé felszínére, egy elektronmikroszkóp segítségével. Az 500-szoros nagyítást nézve ne csodálkozzunk, ha úgy érezzük, hogy egy idegen bolygó felszínére kerültünk. Egy olyan idegen bolygóéra, ami nagyon finom és nagy kedvvel fogyasztjuk táblás formában.

  • 1
  • 2
  • 3