Az ünnepi trakta általában az arcbőrt is próbára teszi, a zsíros ételek és az alkoholos italok után jelentkező bőrproblémák pedig gyakran még hetekkel később is tapasztalhatóak. Ez a házi arcpakolás nem csak az illatával kényeztet,…
A forró csokit a 16-19. században gyógyszerként tartották számon. Bár manapság ez már nem jellemző, mégis vannak egészségügyi előnyei a fogyasztásának.
A bezártság vagy más megváltozott élethelyzet miatt a szokásaink is változnak, például unalmunkban vagy rosszkedvünkben az evésbe, pontosabban a nassolásba menekülünk.
Egy tanulmány szerint a depresszióban szenvedő betegek az elfogyasztott mennyiség betegségük súlyosságával növekszik.Kutatásunk megerősítette azt a régóta uralkodó feltételezést, hogy az emberek előszeretettel esznek csokoládét, amikor rossz kedélyállapotban vannak.- állítja Dr. Beatrice Golomb, a San Diego-i…
A székrekedés fő kiváltó tényezői közismertek, így például a túlságosan alacsony rostbevitel, a székletvisszatartás, a folyadékhiány, vagy éppen a mozgáshiány. Ezek mellett azonban akadnak más, kevésbé nyilvánvaló okok is, amelyeket nem árt, ha szintén ismerünk.
A macskákkal ellentétben a kutyák hozzánk hasonlóan igen vonzónak tartják a csokoládé fogyasztását. Ez persze nem azt jelenti, hogy a gazdáknak a kedvencük kedvükre kell tenni. Bár a sötét csemege sok esetben eufórikus örömet okozhat,…
Nagy utat tett meg a kakaó az emberi történelemben a bűnös élvezetnek számító csokoládé alapanyagáig onnantól, hogy eleinte univerzális gyógyírként tekintettek rá. Valójában azonban a kakaó ma is hasznos lehet egészségünk megőrzése szempontjából, amennyiben megfelelő…