Nyomtatás

Ez történik, ha minden nap eszel csokit: előnyök és mellékhatások

1583

Egy átlagember évente több kiló csokoládét fogyaszt el, ez a kakaóbabból készült finomság világszerte a legnépszerűbb édesség, nem véletlenül. A mindennapi csokievés gondolata csábító, hiszen ez az sokféle ízben és formában kapható nyalánkság gyakorlatilag pár falatnyi boldogság, ami egyből megdobja hangulatunkat. Hogy ez mennyire jó ötlet? Íme a rendszeres csokoládé-fogyasztás öt előnye és öt hátránya.

Előny: Leviheti a vérnyomásod

A csokiban – azaz a kakaóban – flavonoidok vannak, ami jó hatással van a vérnyomásra. Napi egy kis kocka étcsokoládé jó hatással lehet a kialakuló hipertenzió kordában tartására. Persze ez nem jelenti azt, hogy féktelenül fogyaszthatjuk.

Előny: Gyulladáscsökkentő hatása van

A bacilusok ellen a szervezet gyulladással küzd, ami hosszú távon káros lehet, mert károsítja a sejteket. Egy kutatás azonban bebizonyította, hogy egy hét rendszeres étcsokoládé-fogyasztás után az immunrendszer szabályozásáért felelős gének aktivitása megnőtt, csökkentve a gyulladásveszélyt.

A teljes cikk: Ez történik, ha minden nap eszel csokit: előnyök és mellékhatások

 

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből